Türkiye'nin en yaşlı ilçesi Ağın'a koronaya karşı özel önlem

Türkiye’nin en yaşlı ilçesi nüfusuna sahip olan Elazığ’ın Ağın ilçesinde, korona virüsüne karşı Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla Kaymakamlık tarafından özel önlemler alındı.

Türkiye'nin en yaşlı ilçesi Ağın'a koronaya karşı özel önlem
07 Nisan 2020 - 13:10

Türkiye’nin en yaşlı ilçesi nüfusuna sahip olan Elazığ’ın Ağın ilçesinde, korona virüsüne karşı Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla Kaymakamlık tarafından özel önlemler alındı. İlçede, Malatya, Erzincan bağlantı yolları kapatılırken, tek noktadan giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanmaya ve yaşlıların evleri özenle temizlenip, ihtiyaçları da tek tek karşılanmaya başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Elazığ’ın Ağın ilçesi 65 yaş ve üzerindekilerin toplam nüfusuna oranıyla, ülke genelinde "en yaşlı ilçe" sıralamasında ilk sırada yer aldı. 2 bin 781 nüfusa sahip olan ve yüzde 17’si 65 yaş ve üzerinde oluşan ’Sakin Şehir’ yolunda başvurusunu yapılan ilçede de ise Korona virüse yönelik Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu koordinesinde özel önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında başta ilçeye ulaşım ağı bulunan Malatya ve Erzincan’a bağlı köy yolları kapatıldı.

Elazığ’a bağlantı yolu açık tutulan ilçede, tek noktadan yapılan girişler ise jandarma ve polis tarafından kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkmasının yasak olması nedeniyle tamamen sessizliğe bürünen ilçede ise tüm hizmetleri, polis, jandarma, vakıf,belediye milli eğitim ve müftülük başta olmak üzere kurumlardan oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" vermeye başladı. Evlerin temizlendiği, alış verişlerin yapılarak yaşlılara götürüldüğü ilçe de şuana kadar Korona virüsüne rastlanmadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum