Yalçın,Çalışan Ele Ateş Dokunmayacak

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, Demiryol İş Sendikası Malatya Şubesinin 10. Genel Kurul toplantısına katıldı.

Yalçın,Çalışan Ele Ateş Dokunmayacak
25 Mayıs 2015 - 12:58 - Güncelleme: 25 Mayıs 2015 - 14:23

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, Demiryol İş Sendikası Malatya Şubesinin  10. Genel Kurul toplantısına katıldı.

Demiryol İş Sendikası Malatya Şubesinin  10. Genel Kurul toplantısına katılan Dr. Ali Yalçın, sendikaların;  dili, dini , ırkı, dünya görüşü ne olursa olsun bu insanları bir arada tutan bir güç olduğunu söyledi.

YALÇIN, ülkemizde artık iktidara yakın veya iktidar karşıtı sendikacıların ortaya çıkışı insanların, doğrular, hak, hukuk zemininde insanları bir araya getirmiş olsa da yine de sendikacılık örgütlenmenin önemli kriterlerinden biri olduğunu belirtti.

ÇALIŞAN ELE, ATEŞ DOKUNMAYACAK

YALÇIN çalışanın, emek verenin yüceliğini Peygamber Efendimizin hayatından bir kıssa ile örneklendirdi: "Peygamber Efendimiz bir şehre girdiğinde kendini karşılayanlar ile tokalaşırken çalışmaktan elleri nasır tutmuş bir eli fark eder. Elin sahibinin tarlada bileğinin gücüyle çalıştığını da öğrenince eli öper ve havaya kaldırır. Bayrak gibi savrulan eli işaret ederek, 'İşte bu ele ateş dokunmayacak' der. Burada işi alın teri ile yapmanın kutsallığı, ehemmiyeti vardır"

Hekim olarak demiryollarında çalışan hastalarımın sıkıntılarına şahit olduğunu vurgulayan YALÇIN, "Demiryolunda kapalı ortamda bulunan gazdan dolayı açılmış davalar biliyorum.  Bu davalar da halen çözümlenmedi" dedi.

SİZ KENDİSİNDEN PARA ALDIĞINIZ KİŞİYİ DENETLEYEMEZSİNİZ

Bugün İş sağılı ve Güveliği Uzmanları, iş yeri, sağlığı ve iş vereni denetlemek zorunda bırakılıyorsa  burada sağlıklı bir denetim olamayacağını kaydeden YALÇIN, " Siz kendisinden para aldığınız kişiyi denetleyemezsiniz. Uzmanlar, bağımsız olarak bu işin eksiklerini, noksanlarını tespit etmelidir. O risk analizlerinde riskin işçilerimiz, çalışanlarımız için oluşturduğu problemlerin hızla çözülebilmesi için bu sorunun çözülmesi gerekiyor. İktidarın acilen bu sorunu çözmesi gerekiyor" dedi.

YALÇIN, bu hususta mevcut vekillere yönelik eleştirisini ise; Mevcut yönetimdekiler gidip de kendi partilerinin müsaade ettiği kadar konuşunca, acaba böyle konuştuğumda bir sonraki seçimde vekil olur muyum olmaz mıyım diye düşündüğünde elden bir şey gelmez. O yüzden gerek yerelde gerekse genelde bağımsız duruşların çıkması gerekiyor. Ve bu bağımsız duruşlar nötr duruşlardır. Doğruyu destekler, yanlışa karşı hiçbir şeyden çekinmeden tepkilerini dile getirirler.  Meselelerin çoğunun temelinde adalet vardır. Endişeleri, problemleri, sıkıntıları dile getirilmeyen, onlara sahiplik edilmediği müddetçe  bir netice elde edilemez" sözleriyle dile getirdi.

DİNİNİZ, MEZHEBİNİZ NE OLURSA OLSUN EVRENSEL DOĞRULARDA BİRLEŞELİM

YALÇIN, iş veren ve çalışan başta olmak üzere adaletin nasıl dağılması ve bağımsız duruşun buna katkısının nasıl olacağı konusundaki fikirlerini salondaki dinleyicilerle paylaştı: "Adalet esastır. Adalet gerçekten hakim kılınırsa, o zaman ne olursa olsun eğer siz zayıfın sesini duyabiliyorsanız, endişesini hissedebiliyorsanız güçlüsünüzdür, adaletlisinizdir. Bağımsız duruş bu manada şunu söylüyor; dininiz, mezhebiniz ne olursa olsun evrensel doğrularda birleşelim. Zayıf olanların endişeleri, hakları, hukukları tarafında birleşip bağımsız duruşlar ortaya koyalım ki herkes kendine çeki düzen versin"

Gerçekleşen Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan YALÇIN,yönetim kurulundaki başarılar dileyip, teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum