SAİD YALÇIN

SAİD YALÇIN

[email protected]

GALİBİYET GÜZEL...

29 Ağustos 2016 - 11:51

Yeni Malatyaspor , yenilenen kadrosuyla  PTT 1.lig'de çıktığı ikinc i karşılaşmada sahasında , taraftarının önünde Samsunspor'u mağlup etti ve ikinci galibiyetini almış oldu.Takım hazır mı? değil. Dediğim gibi tüm kulüpler için geçerli olumlu ve yorum yazabileceğimiz bir takım için ilk 5 haftadan sonrasını beklemek gerek...

Samsunspor karşısında Yeni Malatyaspor ilk yarının ilk 15 dakikasına kadar bocaladı durdu.Bu dakikadan sonra  geçen sezondan anımsadığımız ,sadece orta saha ve defans mücadelesi veren Yeni Malatyaspor bu sezon hucüm futbolunu sergilemesi ilerleyen haftalar için olumlu gördüğümüz noktalardan birisidir.Orta sahaya MBA nın katılımış olması, Sedat Ağçay'ın yükünü azda olsa hafifletmiş görünmekte. Nitekim orta sahaya Azubukeninde katılacak olması bu bölgedeki tüm sorunları ortadan kaldıracağını düşünmekteyim. Samsun maçında kaptan Sedat Ağçay bana göre en iyi maçlarından birini çıkardı. Sedat Akçay ve Mehmet Sak'ın orta sahadaki uyumsuzluğu da göze çarptı.Sonradan oyuna giren Rahman ise , bana göre ilerleyen zamanlar takıma fazlasıyla katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

Dikkatimi çeken konulardan biriside, defans bölgesinde sorunlar yaşayacak olmamız. Yiğit ve  Sadık Samsun maçında maç boyunca uyumsuzlukları ve sıkıntılar yaşadıklarını gözlemledik. Burak Solaker o alışageldiğimiz Ramazan Kahya modelinden çok uzak. Belkide saha içindeki İrfan Buz ve ekibinin teknik anlamda bir görüşü olsa da, Burak'ın defansa çakılı kalması ataklarda varolmaması biraz beni düşündürdü. Şu kadroda Burak'ın yerine Ramazan Kahya'nın olduğunu düşünürsek ki, Kahya bildiğiniz gibi sol kanatta bir çok ataklara katılıyordu.Caner Arıca defans bölgesinde hızı ile tekniği ile güven verdi diyebiliriz.Ataklara fazlasıyla katılan ve defans bölgesinde güven veren isimlerin başında geldi bana göre.

Kuşkusuz ,tartışmasız yabancı transferlerden,pereira ve dialiba yerinde tranferlerden. Her ikiside adam eksiltme , hız , uzaktan kaleye şut çeken deneyimli ve bir o kadarda kalite kumaş futbolcular. Özelliklede pereira oyun içindeki asistleri, uzaktan kaleyi yoklaması ilerleyen haftalar içinde olumlu not aldı diyebiliriz. Eren Tozlu, Pereira ve Dialiba'dan oluşan hucüm bölgesi kanaatimce PTT 1.lig kulüplerinin baş belası olacaktır. Eren Tozlu iyi bir golcü. Tekniğiyle yorulmak bilmeyen enerjisi ile takıma fazlasıyla katkı sağlayacaktır.

İç saha karşılaşmalarında görüldü ki, uyum sorunu henüz atlatılamamış. Kondisyon anlamında takımdaki tüm futbolcular hazır durumda  bunuda gözlemlemiş olduk.Nitekim lig 'de çok kalite takımlarında olduğunu düşünecek olursak, özellikle iç saha karşılaşmalarında takımın uyum sorununu İrfan Buz ve ekibi ilerleyen haftalarda çözeceğine canı gönülden inanmaktayım.Yeni Malatyaspor'da öne çıkacak ve önümüzdeki haftalarda ligde adından çok söz ettirecek futbolculara sahibiz.

ikinci hafta olmasına karşılık şahsım takımdaki tüm futbolcuların kondisyon anlamında hazır olduğunu gördüm.Bazı bölgelerdeki uyum sorunu çözüldüğü takdirde, bu takım seneye süper lig'e rahatlıkla çıkacağına eminim.Nitekim yönetimin galibiyetler sonrası ve transfer sözleşmeleri sonrası futbolcuların alacaklarının ödenmesi hususunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir.Geçen sezon yönetim futbolcuların alacağı yok konusunda beyanatlar vermiş, akabinde futbolcular yalanlamıştı bazı röportajlarda. Madem o sene bu sene , hep birlikte el birliğiyle süper lige diyelim...

YORUMLAR

  • 0 Yorum