Yeni Kortlar Tenise İlgiyi Arttırdı

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Malatya Valiliği’nin ortak projesiyle hayata geçirilen tenis kortları tenis sporuna olan ilgiyi arttırdı.

Yeni Kortlar Tenise İlgiyi Arttırdı
17 Mayıs 2015 - 12:28

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ile Malatya Valiliği’nin ortak projesiyle hayata geçirilen tenis kortları tenis sporuna olan ilgiyi arttırdı. 

Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden alınan ekonomik destekle yaklaşık 350 bin liraya mal olan İnönü Üniversitesi karşısındaki üstü kapalı tenis kortları Malatya’da tenis sporuna olan ilgiyi arttırdı.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ SADİ FINDIKLI: “TESİSLER TENİSE OLAN İLGİYİ ARTTIRDI”

Üniversite karşısına yapılan Malatya Arena Stat inşaatının hemen yanı başındaki kort, hizmete girdiği Eylül ayından beri tenis severler tarafından hiç boş bırakılmadı.

Zengin sporu olarak bilinen tenise olan ilginin bir andan artması bu spora gönül verenleri memnun ediyor.
Tenis kortlarının doluluğu ve tenise olan ilginin artmasıyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, “Bu kortlar Sayın Valimizin projesiydi. Köylere Hizmet Götürme Birliğinde kalan bir ödenek vardı. Bu bölgeye yaptığımız yeni stat, atletizm pisti ve çim sahalarımız da zaten Bulgurlu köyümüz sınırlarındaydı. Ulaşım sorunu yok ve üniversitemizin karşısında. Hem bu bölgeyi komple bir spor köyü havasına sokmak hem de Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bütçesinden yararlanmak için tenis kortlarımızı buraya yaptık. Bugün ortaya çıkan tablo bizleri fazlasıyla memnun ediyor.

Demek ki doğru bir iş yapılmış. Bu tesisler tenise olan ilgiyi arttırdı. Tenis ilimizde sevilen bir spor dalı aslında. Ancak daha önceden tesis yetersizliğinden dolayı insanlar bu sporu yapamamış. Şimdi tesislerimiz her an dolu. Umarım önümüzdeki yıllarda bu tesislerden yetişen sporcular bizi uluslar arası arenalarda temsil ederler” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum