Yeni ve Söğütlü cami tamamlanıyor

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya'da yapımı süren Yeni Camii ve Söğütlü Camii projelerinin detaylarını açıkladı. Her iki caminin de önümüzdeki Ramazan ayında açılması planlanıyor.

Yeni ve Söğütlü cami tamamlanıyor
04 Mart 2025 - 00:14 - Güncelleme: 04 Mart 2025 - 00:31
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya'da yapımı süren Yeni Camii ve Söğütlü Camii projelerinin detaylarını açıkladı. Her iki caminin de önümüzdeki Ramazan ayında açılması planlanıyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Yeni Camii'nin inşaatının 270 fore kazık ve 25 metre yüksekliğinde, 1 metre çapında temeller üzerine yapıldığını, ayrıca, caminin temeli için radye sistem uygulanarak yapının olası afetlere karşı güvenliği en üst düzeye çıkarıldığını söyledi. Babacan, caminin inşaatının, eski yapısına sadık kalınarak gerçekleştirildiğini belirtti. "Yeni Camii, tescilli bir yapı olduğundan, tüm görünümü, yapısı ve mimarisi eskisiyle birebir aynı olacak" dedi.

Söğütlü Camii'nin inşaatında ise bin fore kazık kullanıldığını aktaran Babacan, Caminin 26 metre yüksekliğinde ve 60 cm çapında kazıklarla inşa edileceğini ifade etti.  Babacan, caminin son derece şık bir mimariyle ve yüksek kaliteli malzemelerle yapılacağını vurguladı. Ayrıca, caminin kapalı alan cemaat kapasitesinin 5000 kişi olacağı ifade edildi. Bu, önceki kapasitenin yaklaşık 3,5 katı artarak, caminin daha geniş bir topluluğa hizmet verebileceği anlamına geliyor.

Her iki camide, Kadın-Erkek Kur'an Kursları, Seminer Salonu, Bilgisayar ve Okuma Salonu, Kütüphane, Dini Yayınlar Tanıtım Alanı, Aile ve Dini Danışmanlık Merkezi, Sanat Merkezi, Sergi Salonu ve Sohbet Odası gibi alanlar bulunacak. Babacan, projelerin sadece dini değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde tasarlandığını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum