"Yeşilyurt'un Yeni Umudu"

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Malatya'nın ve ekranların sevilen ismi Hülya Kaya'nın Ertv’ de sunduğu "Güne Bakış" programının konuğu oldu. Gri pasaportla prestiji kaybolan Yeşilyurt'u ayağa kaldıracak projelerini anlattı. Yeşilyurt belediye başkan adayı olarak yaklaşık 2 aydır sahada olduklarını ifade eden Gürsoy, en büyük projelerinin Yeşilyurt'u maddi ve manevi anlamda ayağa kaldırmak olduğunu dile getirdi.

"Yeşilyurt'un Yeni Umudu"
23 Mart 2024 - 18:45
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Malatya'nın ve ekranların sevilen ismi Hülya Kaya'nın Ertv’ de sunduğu "Güne Bakış" programının konuğu oldu. Gri pasaportla prestiji kaybolan Yeşilyurt'u ayağa kaldıracak projelerini anlattı. Yeşilyurt belediye başkan adayı olarak yaklaşık 2 aydır sahada olduklarını ifade eden Gürsoy, en büyük projelerinin Yeşilyurt'u maddi ve manevi anlamda ayağa kaldırmak olduğunu dile getirdi.

Programda özellikle konteynır kentlerde yaşanan sorun ve sıkıntıların içler acısı olduğunu belirten Gürsoy, "Kimse buralarda yaşanan zorlukları ya görmüyor ya da görmek istemiyor. Rönesans konteynır kentinde kadınlar çok zor şartlar altında ailelerine bakmaya çalışıyor. Mutfak yok, çamaşırhane ortak, banyo ortak ve lavabo ortak. Kadınların duş aldığı yerde kapılara bez parçası asılmış. Hijyen yok buralarda. Biz göreve geldiğimizde ilk işimiz insanları bu kötü ve zor şartlarda yaşadıkları alanlardan kurtaracağız." şeklinde konuştu.

Seçim çalışmaları sırasında karşılaştıkları olayların içini sızlattığını ifade eden Gürsoy, "Halkımız bunları hak etmiyor. Yıllardır oy veriyorlar, karşılığında aldıkları hizmetler bu kadar kötü, bu kadar berbat olmamalıydı. Biz gelirsek olumlu olumsuz her şeyi söyleriz. Bunlar söyleyebilir mi? Söyleyemezler. Bunlar bakanı da hükümeti de eleştiremezler, korkuyorlar ama bizim mevzu halkımız olunca her şeyi bakana da hükümette de söyleriz." şeklinde konuştu.

Hülya Kaya'nın "Projeleriniz nedir?" sorusuna Alper Gürsoy, "Yaşa Yeşilyurt!" diyerek Malatya'da herkesin kardeşi, herkesin arkadaşı, herkesin köylüsü olduğunu belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi depremden öncede sonrada nasıl ki burada kaldıysam, seçimi kazansak’da kaybetsek’de Malatya'da olmaya devam edeceğim. Yeşilyurt için emek vermek isteyen herkese kapımız açıktır. Tek isteğim, Yeşilyurt için üretmeye, yaraları iyileştirmeye geliyorum." dedi.

"Yeşilyurt'un yaralarını sarmak için 60'ın üzerinde proje geliştirdik." diyen Gürsoy, "Bu projelerin hepsi sokaklarını tek tek gezdiğim güzel Yeşilyurt'um, güzel insanlarının ihtiyaçları ile şekillendi. Hemşerilerimin her cümlesini önce aklıma sonra da gönlüme yazdım." ifadelerini kullandı.

Gürsoy, "Halkımızın güvenle yaşaması için Belediye güvencesi ile maliyetine konutlar üreteceğiz, evlerimizi, okullarımızı, ibadethanelerimizi yapısal olarak güçlendireceğiz, konteyner kentlerimizde yaşamın iyileşmesi için var gücümüzle çalışacağız." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Yeşilyurtlu halkın adil bir yaşam sürmesi için çeşitli projeleri devreye alacaklarını söyleyen Gürsoy, "İhtiyaç sahibi ailelerin bebekleri için Yeni Doğan Paketi, 3-6 yaş çocuklar için ücretsiz Halk Süt desteği, ilköğretim ve lise öğrencileri için eğitim yardımları vereceğiz. Ailelerimizin sırtındaki yükü bir nebze olsun almak için ısınma desteği vereceğiz. Emeklilere ve engellilere Belediyenin sosyal tesislerinde geçerli olacak yemek kartları sunacağız." şeklinde konuştu.

Gürsoy'un açıklamalarına göre, Yeşilyurt için yeni yaşam alanları, yeni tesisler kazandıracaklarını da belirtti. "Hemşehrilerimin bolluk içinde yaşaması için hayvancılara destek vereceklerini, tarımsal kalkınma için çiftçilere yem, fide, gübre desteği sağlayacaklarını" ifade etti.

Sağlık konusuna da değinen Gürsoy, "İlçemize yeni sağlık merkezleri kazandıracağız. Deprem sonrası büyük bir travma yaşadığımızı biliyoruz. Bu amaçla önceliğin çocuk ve kadınlarda olacağı Psikolojik Destek Merkezleri açacağız. Bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon merkezi kuracağız." dedi.

Son olarak, kültürel değerlerin korunması ve yeniden canlandırılması için çalışacaklarını, ilçeyi turizm şehri yapacaklarını belirten Gürsoy, "Festivaller ve konserlerimizi en coşkulu bir şekilde yapacaklarını ifade etti.

Gürsoy'un açıklamalarına göre, Yeşilyurt'un yaşanabilir bir şehir olması için yeşil alanların arttırılacağını ve havanın temiz kalması için çaba sarf edileceğini belirtti. Ayrıca, yoğun nüfuslu bölgelerde ve spor tesislerinin ihtiyaç duyulduğu yerlerde yeni spor tesisleri inşa edeceklerini ifade etti.

Gürsoy, program sunucusu Hülya Kaya ve Ertv'ye teşekkür ederek, başarılar diledi. Son olarak, "Haydi Yeşilyurt, Yaşa Yeşilyurt!" diyerek hemşehrilerine çağrıda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum