"Yetimler Kervanı" Hizmete Devam Ediyor

Merkezi Malatya İli’nde olan 2008 yılından beri hizmette bulunan Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan Ayı’nda da hayırsever vatandaşların katkılarıyla yardımlarını artırarak devam ettiriyor.

"Yetimler Kervanı" Hizmete Devam Ediyor
16 Haziran 2015 - 13:40 - Güncelleme: 17 Haziran 2015 - 20:18

Merkezi Malatya İli’nde olan 2008 yılından beri hizmette bulunan Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan Ayı’nda da hayırsever vatandaşların katkılarıyla yardımlarını artırarak devam ettiriyor.

Derneğin gönüllü hizmetlisi  aslen Malatyalı olan Münih’in tanınmış işadamlarından Fikret Özdemir ‘’Biz bir yetimin düşlerine dokunabilmek adına 2008 yılının Ağustos ayında kocaman bir yürek olarak yola çıktık..Başta Malatya olmak üzere tüm yurdumuzdaki  yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimize el uzatmaktır.  Amacımız, endişelenme kardeşin burada diyebilmektir. Amacımız, evet sen endişelenme baban yok diye zira burada niceleri var ki seni baban gibi olmasa da yürekten kucaklayacaklar diyebilmektir. Tertemiz yavrucağızlara artık ağlama boynunu bükme gülümse diyebilmektir. Amacımız; mevcut aile sayımızın ihtiyaçlarını gidererek onların yüzlerinin gülmesi için gayret ve elimizi daha fazla uzatabilmek için çabalamaktır. Biz bu amaçlarımızı yirmi yedi üye ve her geçen gün artan binlerce gönüllüyle gerçekleştiriyoruz.’’ diyerek derneğin çalışmalarındaki vizyon ve misyonunu özetledi.

‘’ Biz onların sesi sizin eliniz oluyoruz. Biz sevginin, barışın, huzurun, merhametin arttığı bir toplum için çalışıyoruz. Biz toplumumuzda bir şefkat elinin olmasının toplumsal güveni artıracağının bilincindeyiz. Biz her şeyden önce insanız. İnsan olmanın gayretini yerine getirmeye gayret ediyoruz, biz insanlığı zirveye çıkarmayı hedefliyoruz.  Bu doğrultuda temel değerleri yeşertmeye hazırız.’’ diyen Fikret Özdemir , Ramazan Ayı süresince hayırsever vatandaşların ayni ve nakdi yardımların sayesinde birçok yoksul ve özellikle yetim çocuklara yardımların artarak devam edeceğini bildirdi.

Şimdiye kadar yaklaşık 400 aile ile 1485 kadar yetime barınma, eğitim, gıda gibi yaşamsal yardımlarda bulunduklarını hatırlatan hayırsever işadamı Fikret Özdemir ‘’ Biz onların sesi sizin eliniz oluyoruz. Biz sevginin, barışın, huzurun, merhametin arttığı bir toplum için gönüllü olarak bu dernekte hizmetli olarak teşvik-i mesaide bulunmaktayız’’ dedi..

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak ve dernek hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler derneğin internet sitesi  www.yetimlerkervani.org.tr  adresine bakabilirler..

YORUMLAR

  • 0 Yorum