Yüksekdağ: 'IŞİD Kobani'ye sahur saatinde vahşice saldırdı'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, IŞİD’in sahur saatinde Kobani’ye vahşice saldırdığını belirterek, "50 kişi hayatını kaybetti, 90 yaralı da Suruç'a getirildi" dedi.

Yüksekdağ: 'IŞİD Kobani'ye sahur saatinde vahşice saldırdı'
25 Haziran 2015 - 18:31 - Güncelleme: 27 Haziran 2015 - 05:29

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, IŞİD’in sahur saatinde Kobani’ye vahşice saldırdığını belirterek, "50 kişi hayatını kaybetti, 90 yaralı da Suruç'a getirildi" dedi.HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde Kobani’de bu sabah meydana gelen patlamalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. IŞİD’in Kobani'de aynı bölgede ikinci kez bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Yüksekdağ,

“Sabah saatlerinde Kobani’de insanlık dışı, vahşi bir saldırı haberi alacağımızı bilmiyorduk. Müslümanlık değerlerini kendisine kalkan eden karanlık bir çete tarafından Müslümanlar katledildi, insanlar katledildi. Bunlar asla ve asla Müslümanlıktan ve dinden nasibini almamış çetelerdir. Bunlar insanlıktan da nasibini almamış, bir insan olarak gelişememiş varlıklardır” diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yüksekdağ, “IŞİD’in Türkiye sınırından geçtiği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine şunları iddia etti: “Türkiye sınırında geçtiği iddiası çok güçlü bir iddia. Bu aslında yeni bir durumda değil. Her dönem IŞİD, Türkiye sınırını kullanıyor. Giriş çıkış yapıyor. Sayısız kanıtı var bunun. Her dönem bu sınır kapılarını rahatça IŞİD çetelerinin bugün bu saldırı gerçekleştirilirken sınır kapısını kullanmamış olması bir kere mantıklı değil”.

50 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Yüksekdağ, 90 yaralının da Urfa Suruç’a getirildiğini söyledi. Yüksekdağ, bütün demokratik kurumların yüzünü Suruç’a döndürmesi gerektiğini kaydederek, “Sağlık kuruluşlarının, kan vermek isteyen yurttaşlarımızın Suruç’a gitmesinin son derece anlamlı ve yararlı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum