Ziraat Katılım Bankası Malatyalılara hizmet vermeye başladı

Tadilatı tamamlanarak yeniden hizmete açılan Emekliler parkının yanındaki Ziraat Bankasının üst katında Malatyalılara hizmet vermeye başlayan Ziraat Katılım Bankası Malatya Şube Müdürü Fatih Kılıç, Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Ziraat Katılım Bankası Malatyalılara hizmet vermeye başladı
13 Ocak 2017 - 18:13 - Güncelleme: 14 Ocak 2017 - 12:32

Tadilatı tamamlanarak yeniden hizmete açılan Emekliler parkının yanındaki Ziraat Bankasının üst katında Malatyalılara hizmet vermeye başlayan Ziraat Katılım Bankası Malatya Şube Müdürü Fatih Kılıç, Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Kabulünden dolayı Vali Toprak’a teşekkür eden Şube Müdürü Kılıç bankanın yeni olması münasebeti ile bilgilendirme de bulunurken, Bankalarının kuruluşunun henüz bir buçuk yıllık bir geçmişi olduğunu, şubelerinin de bir haftadır hizmet vermeye başladığını belirterek, “Bankamız Genel Müdürlük olarak, sermayesinin tamamı olan 675.000.000 -TL T.C. Hazinesi tarafından ödenmiş ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun izni ile kurulmuş ve faaliyete başlamıştır.

Bankamızın sermayesi bir yıl içerisinde 72.000.000-TL artırılarak, ödenmiş sermayesi toplam 747.000.000-TL'ye ulaşmıştır.

Katılım bankacılığı prensiplerine uygun ürünlerimiz ve alternatif dağıtım kanallarımız ile her zaman müşterilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz.” dedi.

Katılım bankacılığı hakkında da kısa bilgiler veren Müdür Kılıç, “Faizsiz çalışma prensibine dayanan ve bu prensibe uyan tüm bankacılık faaliyetlerini yürütürken, kar zarar esasına dayandırılan kar payı ile fon toplayan ve ticaret gibi alanlarda fon kullandıran bir bankacılık hizmeti vermekteyiz.

Katılım bankacılığı kar ve zarara ortak olmak üzere kişilerden kar payı adı altında para alarak fon ihtiyacını karşılıyor. Yani bir nevi tasarruf sahiplerini verdikleri para kadar banka işlemlerine ortak ediyor. Kar payı ile elde ettiği fonları ticaret ve sanayide değerlendirerek ya da döviz alım satımı yaparak kar elde ediyor. Elde ettiği karı ise kar payı ile bankaya fon sağlayanlar arasında sağladıkları fon oranında dağıtıyor, Malatyalı hemşerilerimize yeni bir bankacılık anlayışı ile hizmet verecek olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz.”  diyerek tekrar teşekkürlerini iletti.

Vali Toprak’ da, “Son yıllarda bankacılık altyapısı olumlu ekonomik değişimlere bağlı olarak gelişiyor, vatandaşlarımızda buna bağlı olarak daha fazla bankacılık faaliyeti geliştiriyor. Özellikle katılım bankacılığına vatandaşların yöneliminin arttığını ve bu konuda yeni bankaların piyasaya girdiğini gözlemliyoruz. Bankanızın da katılım bankacılığına başlaması ve Malatya'da şube açması önemli olmuştur. Malatya'da da son yıllarda ekonomik ve ticaret yoğunluğu artmıştır. Katılım şubeniz aracılığı ile sizlerin de Malatyalı vatandaşlarımıza gerek katılım bankacılığı gerekse diğer bankacılık hizmetleri ile esnafımıza, sanatkârımıza ve çiftçimize yeni ufuklar açacağınıza inanıyorum.” diyerek ziyaretlerinde dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum