AK Parti'den Akçadağ'a Revizyon Sinyali
7 Haziran genel seçimlerinde büyük oranda oy kaybederek tek başına iktidar şansını yitiren AK Parti’de başarısızlığın nedenleri araştırılıyor.
7 Haziran genel seçimlerinde büyük oranda oy kaybederek tek başına iktidar şansını yitiren AK Parti’de başarısızlığın nedenleri araştırılıyor.
AK Parti Genel Merkezi'nde bir yandan olası koalisyon senaryoları değerlendirilirken;diğer yandan da seçim sonuçlarının analizi yapılarak,partinin kuruluşundan bu yana değişik kademelerinde görev yapmış parti mensuplarına, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge oylarında neden sert bir düşüş yaşandığı soruluyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, seçim sonrası il başkanları toplantısında yaptığı açıklamada,"AK Parti'nin yenilenerek yola devam etmesi için.."Milletimizin verdiği mesajlar, hem Türkiye geneli, hem bölgeler bazında tetkik edilecek. Objektif araştırmalarla ortaya konulacak. Bu çerçevede de AK Parti’nin yenilenerek yola devam etmesi için alınması gereken her tedbiri almakta hiç tereddüt göstermeyeceğiz.Her ilde her ilçede istişare yapacağız. Yüzde 2-3 oranında düşme varsa bunu değerlendireceğiz. Kibir asla olmayacak. Millete kibir yapamayız. Öteki seçim ne zaman olursa olsun. Yüzde 50 bandında çıkmak için çalışacağız" şeklindeki ifadelerinin akabinde gözler AK Parti'nin Akçadağ İlçe Teşkilatına çevrildi.
AK Parti kulislerine göre,"Yeni hükümetin kurulmasının ardından AK Parti’de teşkilatlarda büyük bir revizyona gidilecek.İlk etapta seçimlerde beklenen başarıyı gösteremeyen il ve ilçe yönetimlerinden savunma istenecek. Başarısız ilçe yönetimlerinin yerine daha dinamik yapı kurulacak.Bu çerçevede,2011 seçim sonuçlarına göre,Akçadağ ilçesinde yüzde 15 oranında oy kaybı yaşayan AK Parti'nin,Akçadağ'da yenilenerek yola devam etmesi bekleniyor.







YORUMLAR