Akçadağ'da Halk Kütüphanesi hizmete açıldı

Malatya'nın Akçadağ ilçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ'da vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Akçadağ'da Halk Kütüphanesi hizmete açıldı
22 Eylül 2020 - 01:32 - Güncelleme: 23 Eylül 2020 - 01:07
Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde yapımı tamamlanan 'Halk Kütüphanesi ile Millet Kıraathanesi' hizmete açıldı.

Akçadağ ilçesi'nde 'Bölge halkının yaşam kalitesinin yükseltilmesi, diğer bölgelerle arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması ve okuma kültürünün artırılması' amacıyla Akçadağ Belediyesi-(DAP) işbirliğiyle yapımına başlanan  'Halk Kütüphanesi ile Millet Kıraathanesi' projesi tamamlanarak hizmete açıldı.

İlçede bulunan eski Devlet Hastanesi binasında yapılan güçlendirme ve tadilat çalışmalarının ardından binanın dördüncü katı, Kütüphane ve Etüd Merkezine dönüştürüldü. Her ayrıntının düşünüldüğü Kütüphane ve Etüd Merkezi'nde 5 adet etüd salonu, 1 adet robotik atölye, teknoloji merkezi, okuma salonu, kütüphane, ödünç alma-verme, danışma, bay-bayan ve engelli wc ile mescid bulunuyor.
 
Toplamda 12 binden fazla kitabın bulunduğu, bir üst katında yer alan teras bölmünün ise  'Millet Kıraathanesi' olarak hizmete açıldığı Kütüphane'nin Akçadağ'da önemli bir eksiği gidereceğini belirten Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan," Akçadağ'da vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum