Altuntaş, ''Siyasi İktidar Güvenini Yitirdi''

Saadet Partisi Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sema Altuntaş, Regaip Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''Devletin istihbaratı, mahkemeleri, yargısı ve tüm kurumları siyasi iktidar baskısı nedeniyle güvenini yitirmiştir'' dedi.

Altuntaş, ''Siyasi İktidar Güvenini Yitirdi''
24 Nisan 2015 - 00:59 - Güncelleme: 24 Nisan 2015 - 12:47

Saadet Partisi Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sema Altuntaş, Regaip Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''Devletin istihbaratı, mahkemeleri, yargısı ve tüm kurumları siyasi iktidar baskısı nedeniyle güvenini yitirmiştir'' dedi.

Milletvekili Adayı Sema Altuntaş, “Öncelikle tüm İslam Âleminin Regaip kandili mübarek olsun. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramını da kutluyorum. Ancak bu ülkede çocuk olmak o kadar zor ki, çocuklarımızın da bizimde bayramımız olmadı” diyerek, şu ifadeleri kullandı;

Geçmişte ıslahevlerinde, çocuk yuvalarında yaşanan çocuk istismarı skandallarına tanık olduk. Çocuk yuvasında meydana gelen çocuk istismarı olaylarında olaya karışan bürokratlar, üst düzey yöneticiler beraat etti. Dosya çocuğun rızası var diye kapatıldı. En sonunda suçlu çocuklar oldu. Bu devlet çocuklarını koruyamayacaksa eğer kimi koruyacak.

21 Nisan da Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun davası görüldü, bu davada sorumluğu olan üst düzey bürokratlara ilişkin dosya ayrı yürütülmekte ve bir arpa boyu dahi yol alınamamış durumda. Beş yılda 4 dakikalık radar kayıtları çıkartılmadı. Devletin istihbaratı, mahkemeleri, yargısı ve tüm kurumları siyasi iktidar baskısı nedeniyle güvenini yitirmiş durumda.

Meslektaşımız Av Umut Kılıç Hâkimlik sınavı mülakatların da keyfi uygulama yapıldığı gerekçesiyle, mülakatı yapan heyetle tartışmaya girdiği için tutuklandı. Tutuklama gerekçesi Cumhurbaşkanına hakaret, Elbette ülkenin Cumhurbaşkanına hakareti yüceltmiyoruz, ancak hakaret suçundan tutuklanan tek örnekte bu örnek.
Siyasi İktidar döneminde KPSS, Hâkimlik, Savcılık, Polislik sınavlarında soruların verildiği ortaya çıktı. Hakkıyla çalışan, sınava giren binlerce gencin vebalini nasıl ödeyecekler. Bütün hayatını umudunu çocuklarına bağlayan anne babaların vebalini nasıl ödeyecekler. Siyasi İktidar insanları kamplaştırmakta, toplumda adaletsizlik, güvensizlik duygusu yaratmaktadır.

Ayrıcalıklı sınıflar yaratıp, herkese değil kendi fikrine inanana adalet, kendi fikrine inanana yardım, kendi fikrine inanana güvenlik sunmakta. Nefret siyasetiyle bir yere varmak mümkün değil. Türkiye’nin birleştirici gücüyüz diyorlar, bence Türkiye’nin AYRIŞTIRICI GÜCÜLER.Bu halk bugüne kadar böyle bölünmedi.

Vatandaş Muhalefet etmeye, haksızlığa uğradığında itiraz etmeye korkar hale gelmiştir. Biz doğru bildiğimiz her şeyi savunmaya talibiz, biz Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu gibi ülkesini sevdiği için, ülkesini koruma mücadelesin de şehadet etmeye talibiz.

Siyasi İktidar ve yandaş medya Balyoz ve Ergenekon dosyasında 4 yıl önce feveran ederken, bugün dosyada sanık olarak yargıladıkları herkesten özür diler hale gelmiştir. Bu ülkede hürriyetinde güvenliği olmadığının en büyük kanıtıdır. Delil yaratılmıştır, sahte deliller oluşturulmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum