"Altyapı masrafları alınmayacak"

AK Parti MKYK üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da yaklaşık 6 bin deprem konutta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olurlarıyla maliyetlerden yüzde 40 oranında indirime gidildiğini açıkladı.

"Altyapı masrafları alınmayacak"
22 Eylül 2020 - 02:49 - Güncelleme: 22 Eylül 2020 - 03:05
AK Parti MKYK üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da yaklaşık 6 bin deprem konutta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olurlarıyla maliyetlerden yüzde 40 oranında indirime gidildiğini açıkladı.

Milletvekili Çalık, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Battalgazi, Pütürge, Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde afet konutların inşasının sürdüğünü belirterek, “Depremden bir ay sonra TOKİ tarafından hızlı bir şekilde başlatılan Battalgazi ilçemizin Orduzu Mahallemizin Gelincik Tepesinde 678 konutu kapsayan 1.bölge ile Pütürge ilçemizde 208 konutun inşası önümüzdeki ay tamamlanmış olacak” dedi.

İlçelerimizde deprem konutları yükseliyor

Çalık, “Orduzu Mahallemizin Gelincik Tepesinde 553 konutu kapsayan 2.bölge ile Kale ilçemizde 309 konutun yapımında da sona gelindi ve önümüzdeki ay tamamlanmış olacak. Orduzu Mahallemizin Gelincik Tepesinde 3.bölge olarak 296 konutun, Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçelerimizde 200 adet köy evlerinin, Battalgazi ilçemizde eski Malatya mahallemize 495 konutun, Pütürge Tepehan bölgemize 96 konutun, Pütürge ilçemizin merkezinde 105 adet köy evinin, Doğanyol ilçemizin Gökçe mahallesine inşa edilecek 129 konut ile İsak ve Çolak mahallelerimize yapılacak 362 konutun yapımı ise sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Altyapı masrafları ev sahiplerinden alınmayacak

Malatya genelinde yaklaşık 6 bin konuttan 2 binin bu yıl sonu itibariyle teslim edileceğini belirten Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da depremden evlerini kaybedenler için inşa edilen konutlarda maliyetlerden yüzde 40 oranında indirime gidildiği müjdesini verdiğini söyledi. Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’mızda da deprem konutları için vatandaşlarımızın ödeyeceği bedellerinin tespit edildiğini açıkladı. Buna göre 2+1 konutlar şerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında, 3+1 konutlar için ise 730 ile 995 lira arasında bir aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecek. Altyapı masraflarıda ev sahiplerinden alınmayacak” diye konuştu. Öznur Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımız, köy evlerinde ahırsız olanlarda 790 lira ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödemeler yapılacağını ve ödemelerin 20 yıl vade ve faizsiz olarak gerçekleştirileceği müjdesini de verdi. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğu bu müjdeden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum