Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Başkan Çakır'a övgü:

“BÜYÜKŞEHİRE YAKIŞIR HİZMETLER YAPMIŞ”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Başkan Çakır'a övgü:
01 Ağustos 2013 - 22:24 - Güncelleme: 03 Ağustos 2013 - 18:57

Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen  Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye’yi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsederek, tebrik etti.

 

1 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ziyaretine, Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H.Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Meclis üyeleri ile kalabalık bir heyet eşlik etti. Bozdağ, Belediye’ye gelişi sırasında bina önünde çiçeklerle karşılandı.

 

Başkan Çakır’dan kısa brifing

Ziyaret sırasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bozdağ’ı Malatya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirtti. Yerel yönetimler olarak hükümetin başarılı hizmetleri doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Çakır, öncelikle Belediye’yi daha dinamik ve verimli hale getirmek için Kent Bilgi Sistemini esas alarak çalışmalara başladıklarını söyledi. Tek merkeze sıkışan Malatya’nın daha sağlıklı büyümesi için alt merkez projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Çakır, bu doğrultuda 1/25.000 ölçekli plan hazırladıklarını kaydetti. Başkan Çakır ayrıca Belediye tarafından yapılan önemli hizmetleri kısa başlıklar halinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a anlattı.

 

Başbakan Yardımcısından Başkan Çakır’a tebrik

Yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tebrik eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Gerçekten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükşehire yaraşır hizmetler yapmış durumda, tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Malatya’yı büyük bir değişim, dönüşüm kenti olarak görüyoruz. Belediye de bu işin öncülerinden. Onun için de başkanı tebrik ediyorum. Ekibini tebrik ediyorum. Seçimlerde de tabi Malatyalılar emeğe ve alın terine büyük önem veriyor. Ben eminim ki bu hizmetleri daha büyük bir biçimde takdir edecektir” dedi.

 

Belediyecilik konusunda hükümet olarak çok ciddi adımlar attıklarını kaydeden Bozdağ, “Özellikle Türkiye de Büyükşehir belediyecilik anlamında tarihi bir reforma imza attık. 1913 yılında çıkmış il özel idare yapısını değiştiren tarihi bir adım attık. Yüz yıllık bir yapıda reform yaptık. Şimdi büyük  şehrimizin sınırı ilin sınırı oldu. Bütün köyüne, mezrasına dağına, tepesine her yerine belediyemiz hizmet edecek ve inanıyorum ki çok da başarılı olacak” şeklinde konuştu.

 

Bozdağ, Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşması nedeniyle, büyükşehir statüsünün faydalarından bahsetti.

 

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a kayısı kristali ile sepette yaş kayısı hediye etti.

 
 
 
 
 
 
Kaynak = Malatya Öz Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum