Bayram bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirsin

Akçadağ Velioğlu Aşireti Koyunoğlu Dernek Başkanı Eğitimci İdareci Arif Koyun bir mesaj yayınlayarak İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Bayram bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirsin
17 Temmuz 2015 - 08:32 - Güncelleme: 25 Temmuz 2015 - 19:16

Akçadağ Velioğlu Aşireti Koyunoğlu Dernek Başkanı Eğitimci İdareci Arif Koyun bir mesaj yayınlayarak İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Koyun mesajında şu ifadelere yer verdi:"Bir ay Ramazanda tuttuğumuz oruçtan sonra bu gün Bayramı yaşıyoruz. Rabbim bu Bayramı İslam Alemi için barış kardeşlik huzur ve mutluluklara vesile kılsın, İslam coğrafyasındaki Acı, Izdırap, Kan ve Gözyaşını durdursun inşallah, bizlere de yokluk ve ızdırap içinde olan kardeşlerimizin dertleriyle dertlenme, halleriyle ilgilenme şuuru versin. Çünki: bizler bu gün ülkemizde bolluk ve bereket içinde yaşıyor, hiç bir şeyin eksikliğini ve yokluğunu çekmiyoruz. tabiri caiz ise yediklerimiz bir tarafımızda yemediklerimiz diğer tarafımızda bizler bu bolluk ve rahatlık içinde yaşarken dünyanın bir çok yerinde insanlar barınacak Ev, örtünecek Yatak, karınlarını doyuracak bir parça Ekmek, ve hatta Ezan sesini duyabilecekleri bir dakikalık SESSİZLİĞİN hasretini çekerek yaşıyorlar. Aynı dünyada yaşayan insanlar olarak bizim varlığımızla diğerlerinin yokluğunu karşılaştırmalı ve hiç bir şey yapamıyorsak elimizdeki imkanlarımızı kullanmada daha dikkatli ve itinalı davranmalıyız. ŞÖYLE Kİ: evlerimizde kullandığımız Elektrik, Su, Temizlik malzemesi, ile yediğimiz içtiğimiz Ekmek, Et, Meyve, Sebze vs yi ihtiyacımız ve tüketebileceğimiz kadar kullanmalı kesinlikle İsrafdan kaçınmalıyız. Çöpe attığımız ve atacağımız her parça malzemede kardeşlerimizin haklarının olduğunu düşünmeli, bizden artacak olan her parça malzemenin bir başka kardeşimizin derdine dermen olacağını asla unutmamalıyız. Yüce Peygamberimiz komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir derken; kapı komşusu, akraba komşusu vs diye bir ayrım yapmadan bizlere bunları yapmamızı emrediyor. Müslümanlık sadece oruç tutup namaz kılmaktan ibaret bir din olmayıp evrensel özellikleri ve kuralları ile insanlığın tamamına hitap eden ve tamamının mutluluğunu ön planda tutan bir dindir. Bu anlamda insanlar arasında kardeşlik, barış, ve mutluluğun yaygınlaştırılmasını esas alır ve bunu da insanlar arasında ki paylaşımcılıkla sağlamayı hedefler. Gerçek manada Müslümanlığı yaşamış olabilmek için bizlerde hayatımızı bu yönde idame etmeliyiz. Herkese hayırlı bayramlar huzurlu ve mutlu gelecekler dileklerimle" dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum