Ermeni vatandaşlardan Arapgir'e ziyaret

Arapgir ilçesinde dedelerin yaşadığı toprakları ziyaret eden Ermeniler, mutluluk, gurur ve hüzünü bir üzüntüyü birarada yaşadılar.

Ermeni vatandaşlardan Arapgir'e ziyaret
05 Ekim 2017 - 00:00 - Güncelleme: 05 Ekim 2017 - 00:07

Arapgir ilçesinde dedelerin yaşadığı toprakları ziyaret eden Ermeniler, mutluluk, gurur ve hüzünü bir üzüntüyü birarada yaşadılar.

Türkiye’nin farklı noktalarında yaşayan Ermeni vatandaşlar, Arapgir ilçesine gelerek, bir zamanlar büyüklerinin yaşadığı toprakları gezdi. Atalarının mezarlarını da ziyaret eden Ermeni vatandaşlar, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nuda ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Ermeni vatandaşlar,”Bizler her ne kadar uzun süre Arapgir’ den mekân olarak uzak kalsak da, gün geçmez ki evlerimizde Arapgir konuşulmasın. Aile içi ve dışı bütün diyaloglarımızda bizler Arapgir’ li olarak ilçemizin gündemini sürekli takip etmekte, ilçenin ilerlemesi ve kalkınması için maddi ve manevi neler yapabiliriz veya yapmalıyız düşünce ve isteğini taşımaktayız. Bu sebeple yılda bir kez de olsa Arapgir'i ve güzel insanlarını ziyaret etmeyi kendimize bir görev kabul ediyoruz” dediler

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Haluk Cömertoğlu ise,”Arapgir ilçemizde de yüz yıllardır Ermeni ve Müslüman vatandaşların iç içe yaşadıkları, beşeri, içtimai ve ticari hayatta birçok ortak yönümüzün olduğu ve aynı kültürü paylaştığımızı, özellikle son yıllarda birlikte yaptığımız girişimler neticesinde yıllar önce ilçemizden ayrılmış dünyanın her tarafına dağılmış olan Ermeni vatandaşlarımızla iletişime geçerek onları tekrar Arapgir’e gelerek mekânlarını ve ailelerinin mezarlarını ziyaret etmeleri yönünde çalışmalarımız oldu ve bizler bu durumdan son derece mutluk duyduk. İnsanlık tarihi boyunca aynı coğrafyayı ve aynı kültürü paylaştığımız Ermeni vatandaşlarımıza yapmış oldukları bu nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum