HDP Akçadağ'da Birinci Parti Olacak!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Akçadağ İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mızrak,"Akçadağ'da sandıklardan birinci parti olarak HDP çıkacak" dedi.

HDP Akçadağ'da Birinci Parti Olacak!
29 Nisan 2015 - 19:27 - Güncelleme: 29 Nisan 2015 - 23:41

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Akçadağ İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mızrak,"Akçadağ'da sandıklardan birinci parti olarak HDP çıkacak" dedi.

7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mızrak,HDP’nin barajı aşma gibi bir derdinin olmadığını, tüm ezilenlerin ve farklı etnik ve inanç sahiplerinin gerçek anlamda kardeşçe bir yaşamın sağlanması ve demokrasinin inşası için mutlaka HDP’nin çatısı altında birleşilmesi gerektiğini savundu.

Mızrak,"Halkların Demokratik Partisi olarak,bütün Türkiye'ye yeni bir yaşam öneriyoruz.Yıpranan kardeşliğin ve insanlığın eşitlik temelinde ve demokratik bir ortamda yeniden tesis edilmesi gerektiğini söylüyoruz.Çağrımız;Türkiye'deki bütün hakların ve inançların birlikte,birbirine benzemek zorunda kalmadan özgürce,demokratik bir yaşam inşa etmesi içindir.İddiamız,yeni bir toplum sözleşmesi başta olmak üzere demokratik değişime öncülük etmektir.Devletin ve hükümetin merkezileştiği ve aşırı güçlendiği bugünkü sistemde demokrasi ve özgürlükler daralıyor ve küçülüyor.İktidarı elinde tutanlar gücüne güç,servetine servet katarken,vatandaşın özgürlükleri her geçen gün kısıtlanıyor,cebindeki para her geçen gün biraz daha azalıyor.

Bu gidişat artık değişmelidir.Toplumun ve yurttaşların büyüdüğü,devletin ve iktidar alanın küçüldüğü bir demokratik düzene geçiş artık kaçınılmazdır.Biliyoruz ki,kimliklere düşman olmayan bir devlet hepimizin fazlasıyla hakkıdır.Çok kültürlü, çok dilli,çok inançlı bir toplum olarak hepimize eşit davranan adil bir düzen bizim için temel bir haktır.Herkesin kendi anadilini her yerde özgürce öğrenebildiği ve kullanabildiği ,kültürünü geliştirebildiği herkesin inancını ve ibadetini kendi kabulüne göre korkmadan yapabildiği veya yapmadığı;herkesin kendi kimliği  ve kültürüyle yönetime dahil olabildiği bir sistem hepimizin ortak özlemidir"diye konuştu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum