Malatya'da YKS'nin birinci oturumu sona erdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Deprem bölgesi olan Malatya’da sınava giren öğrenciler sınavı değerlendirdi.

Malatya'da YKS'nin birinci oturumu sona erdi
08 Haziran 2024 - 18:36 - Güncelleme: 11 Temmuz 2024 - 16:37
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Deprem bölgesi olan Malatya’da sınava giren öğrenciler sınavı değerlendirdi.

İki gün sürecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Malatya’da da binlerce öğrenci sınavda ter dökerken velileri de dışarıda çocuklarının sınavdan çıkmalarını bekledi.

6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinden etkilenen şehirlerin başında yer alan Malatya’da sınava hazırlanmakta zorluk yaşayan öğrenciler, genel olarak sınavlarının iyi geçtiğini söylese de veliler özellikle konteyner ortamında yaşamak zorunda kalan öğrencilerinin bu sürece hazırlanmalarının zorluğundan bahsetti. Tüm öğrenci velilerinin tek temennisi ise herkesin hak ettiği yere yerleşmesi olurken, kentte YKS'nin ikinci oturumu AYT ise yarın sabah saat 10.15'te başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum