"Oyun açık oyun büyük"

Bir önceki gün Malatya’daki basın kuruluşlarının mailine bir anket şirketi tarafından basın bülteni atıldı. Bu şirket Malatya’da bir anket yaptırmış ve buna göre, Büyükşehir seçimlerinde, Selahattin Gürkan’a yüzde 56, CHP’li Soner Gökçe’ye de yüzde 14’lük bir oy paylaşımı yapmış. MHP’nin oyunu yüzde 10’lara sabitlemiş, kararsızları da yüzde 18 göstererek, ucu açık bir soyutluk kazandırmış meseleye.

"Oyun açık oyun büyük"
06 Şubat 2019 - 08:05

Bir önceki gün Malatya’daki basın kuruluşlarının mailine bir anket şirketi tarafından basın bülteni atıldı. Bu şirket Malatya’da bir anket yaptırmış ve buna göre, Büyükşehir seçimlerinde, Selahattin Gürkan’a yüzde 56, CHP’li Soner Gökçe’ye de yüzde 14’lük bir oy paylaşımı yapmış. MHP’nin oyunu yüzde 10’lara sabitlemiş, kararsızları da yüzde 18 göstererek, ucu açık bir soyutluk kazandırmış meseleye.

Malatya’da anketçi olarak bilinen ve bu süreç içerisinde bilinçli olarak kamuoyunu yanıltan kişilerin temsilciliğini yaptığı anket şirketleri var malum. Bu şirketler aday adaylığı sırasında da kamuoyunu yanıltmak amacıyla sürekli anket düzenleyip  durdular. Hatırlarsanız o dönemde de, Ben bunu kaleme almış ve aslında bu anketler aracılığı ile bilinçli bir manipülasyon yaptıklarını ifade etmiştim. Nitekim aynı kişinin başını çektiği şirket o dönemde de, Selahattin Gürkan ve karşısındaki rakip için kamuoyunda anket yapmış ve ne hikmetse bu anket  sonucu Selahattin Gürkan’ı yüzde 15’lerde rakibini ise yüzde 85’lerde göstermişti. Oysa, bağımsız anket şirketleri de aynı dönemde anket yaparak bunları parti genel merkezine göndermişti. O anket sonuçlarında ise durum tam tersi idi.

 Şimdi de aynı oyun sahneye konuluyor.

Bazı ‘kıl-tüy’ler, bilinçli olarak Selahattin Gürkan’ın oyunu yüzde 50-60 bandında tutarak, Kamuoyuna ,”Bakın Gürkan’da genel seçimlerde alınan oy kadar oy alıyor!” algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Ama ilginç olan diğer yerlere serpiştirdikleri rakamlarla da kendilerini ele veriyorlar.

Üzülerek belirtmek isterim ki bu oyunu Selahattin Gürkan’ın rakipleri yapmıyor. O’nu yine aynı saflarda olduğunu zannettiği kişiler arkadan vuruyor.

Şimdi malumunuz, dün basına yansıyan anketlerde, Selahattin Gürkan’ın fotoğrafının yanına koca puntolarla yüzde 56’lık bir oy oranı çıktı. Bugün gazetelere baktım, Bir gazete bunu bilinçli olarak algıyı daha da pekiştirmek adına manşetine taşıdı. O gazetenin bağlı olduğu kuruluşlarında nereye dayandığını herkes iyi biliyor.

Birileri çıkıp diye bilir ki, “Kardeşim yüzde 56’lık oy oranı kötümü?”

Elbette kötü değil, Ama sorun başka, yara başka!

Birilerinin büyük oyunu işte burada başlıyor. Malum kast yapı, Selahattin Gürkan’ın partiye bir değer katmadığını ispatlamanın peşinde. Yani, bu tür algı operasyonları ile şu mesajı veriyorlar,” Bakın en son genel seçimlerde milletvekillerimizin aldığı oy neyse, Gürkan’ın aldığı oy da bu. Dolayısıyla zaten MHP’nin yüzde 10’luk bir oyu malum, onu düşersek, Gürkan’ da ancak vekiller kadar oy alabiliyor!”

Biz de yersek tabi!

Oyun açık, oyun büyük!

Gürkan’ı istemeyen bu kast yapı, işte şimdi de bu süreci bulandırmak adına, bilinçli olarak  milletin kafasına yüzde 50- 60’lık bir rakam yerleştirmeye çalışıyor.

Tabi gerçek anket sonuçlarını bilseler, dudakları uçuklar.

Örneğin bende Türkiye’nin en büyük grubunun yaptığı bir anket ile, yerel bir anket şirketinin yaptığı bir anket sonucu var. Birini söyleyeyim sadece yüzde 90.

Nokta!

Bunu neden açıklıyoruz. Çünkü sahadan gelen tüm veriler bunu gösteriyor. Yani sahadan gelen tüm yansımalar Selahattin Gürkan’ın son yılların rekorunu kıracağını gösteriyor.

O yüzden birilerinde farklı bir telaş var. Bu telaşı bertaraf etmek adına da, Kast yapının malum anketçisi üzerinden kamuoyuna “Yıkılmadık hala buradayız” mesajını vermeye çalışıyorlar.

Gerçeklerden kaçış yok!

O bahsettiğiniz yüzde 56’lık oran, geçmişte kaldı. Selahattin Gürkan’ın aday olmasıyla birlikte Malatya-büyük bir aksaklık olmazsa inşallah-  Türkiye rekorunu kırmaya gidiyor. Bunu bir yere not edin.

Görünen köy kılavuz istemiyor kardeşim.

Alevi’siyle  konuşuyoruz, Sünni’siyle konuşuyoruz ,İYİ partilisiyle, AK Partilisiyle, MHP’lisi, CHP’lisi, Saadet’lisi, ile konuşuyoruz, “Oyunuz kime” diye soruyoruz. Herkesin büyük şehir noktasındaki kararı çok berrak. Tek isim süzülüyor dillerinden;

SELAHATTİN GÜRKAN!

Kim ne derse desin, kim nasıl anket yaparsa yapsın!

1 Nisan’dan itibaren Malatya siyasetinde yeni bir sayfa açılıyor kardeşim. Artık, yerel anlamda birilerinin elindeki güç kayboluyor. İşte telaş bunun telaşı!

Kamuoyunu kasıtlı yanıltma gayretkeşliğinin altında yatan tek neden 1 Nisan’da yaşayacakları kabustur!

Bir sözüm de ortalığı bulandıran O malum anketçiye!

Hatırlarsan, Büyükşehir aday adayları anketini de yapmış ve Selahattin Gürkan’ı düşük gösterip, rakibini göklere çıkarmıştın. Sonuç; hüsrana uğradın. Yine seni kullandılar. Ama sen arlanmadın. Yine hatalarına devam ediyorsun.

Var git işine gücüne bak!

Saygılarıma

Remzi Hayta 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum