Tüfenkci: Seçim Çalışmalarına Akçadağ'da devam etti

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ziyaretinde çiftçilere verilecek olan desteklerden bahsetti. Genç çiftçilerin destekleneceğini, yemde ve gübrede KDV’nin kaldırılacağını belirten Tüfenkci, “AK Parti, çiftçimizin yanında” dedi.

Tüfenkci: Seçim Çalışmalarına Akçadağ'da devam etti
16 Ekim 2015 - 19:21 - Güncelleme: 18 Ekim 2015 - 17:56

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ziyaretinde çiftçilere verilecek olan desteklerden bahsetti. Genç çiftçilerin destekleneceğini, yemde ve gübrede KDV’nin kaldırılacağını belirten Tüfenkci, “AK Parti, çiftçimizin yanında” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmalarını Akçadağ ilçesinde sürdürdü. Tüfenkci ve Önalan, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Akçadağ ilçesi ve ilçeye bağlı mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Tüfenkci ve Önalan'a büyük ilgi gösteren vatandaşlar, istikrarın yeniden sağlanması adına 1 Kasım'da oylarını AK Parti’ye vereceğini dile getirdiler.

TÜFENKCİ’DEN İSTİKRAR VURGUSU

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci 1 Kasım'da milletin önemli bir tercih yapacağını ifade ederek, "7 Haziran'da bir tablo ortaya çıktı ve bu tabloda maalesef bir hükümet çıkartamadık. Bundan, bu belirsizlikten toplumun bütün kesimleri zarar gördü. Hükümet olmak istemeyen, koalisyonda bulunmak istemeyen, kabul edilmesi güç şartlar ileri sürerek adeta koalisyondan kaçan, elini taşın altına koymaktan kaçan muhalefet partilerini bu millet gördü. Netice itibariyle 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım'da yeniden milletin hakemliğine başvurma zarureti doğdu. Milletin iradesi inşallah istikrardan yana olur. İnşallah istikrardan yana olur ki, insanlarımız yeniden işine ve aşına baksın, güvenli bir şekilde geleceğini planlayabilsin” şeklinde konuştu.

“GENÇ ÇİFTÇİLER DESTEKLENECEK”

Milletvekili Tüfenkci AK Parti iktidarları döneminde tarıma ve hayvancılığa büyük destekler verildiğini anımsatarak, 1 Kasım'da tek başına iş başına geldiklerinde özellikle genç çiftçilere büyük destekler vereceklerini kaydetti. Projesi olan genç çiftçilerin destekleneceğini dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi:

“Özellikle çiftçilerimize yönelik bugüne kadar sağlamış olduğumuz birçok teşvikin yanında 1 Kasım'dan sonra iş başına gelirsek, gübredeki KDV'nin kalkması noktasında taahhüdümüz var. Yine besicilerimizin bizden istediği besi yemlerindeki KDV'nin kalkması talebi var. Ondan da önemlisi genç ve kadın çiftçilerimizi teşvik noktasında ciddi parasal yardımlar beyannamemizde yer alıyor. Gençlerin çiftçiliğe ilk başladığı anda 30 bin TL gibi bir meblağın kendilerine hibe olarak verilmesi, yine projesi olan gençlere 50 bin TL hibe desteği verilmesi, 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilmesi, özellikle gençlere ve çiftçilere yönelik teşviklerin önemli örneklerinden. AK Parti her zaman olduğu gibi yine çiftçimizin yanında.”


“ÇİFTÇİMİZ, KAYISIYA BAĞIMLI OLMAYACAK”

Bülent Tüfenkci Malatya'daki çiftçilerin sadece kayısıya bağımlı kalmamaları noktasında bir açılımlarının da olduğunu belirterek, “Malatya'mız hem sanayi hem de tarım kenti. Çiftçinin özellikle sadece Malatya'da kayısıya bağımlı kalmaması noktasında önümüzdeki dönemde bir açılımımız olacak. Kayısı, Malatya'da en büyük markamız. Ama bütün çiftçilerimizin sadece kayısı ile uğraşması, doğal afetler karşısında bütün çiftçilerimizin alternatifsiz kalmasına neden oluyor. Kayısının sahibi kayısı üreticileridir. Muhatap alınması gereken de kayısı üreticileridir. Dolayısıyla Malatya'da kayısı birliğin acilen kurulması gerekiyor. Kayısının dikiminden üretimine, üretiminden pazarlamasına kadar söz sahibi olacak, siyasilere de yön açabilecek, done verebilecek bir kurum şart” diye konuştu.

ÖNALAN: GAYRETİMİZ ÜLKEMİZ İÇİN

AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan ise 1 Kasım'da ülkenin birliği ve beraberliği noktasında milletin önemli bir tercih yapacağını söyledi. 1 Kasım’ın Türkiye açısından bir milat olduğunu dile getiren Önalan yeni bir dinamizmle tek başına iş başına gelerek, hizmetlere devam etmek istediklerini kaydetti.  

Uufk Önalan milletin istikrardan yana tercihlerini kullanacağına inandıklarını belirterek, “Burada mesele ülke meselesi . Bizim mücadelemiz de gayretimiz de ülkemiz için. Ülkemizin geriye dönmeden daha ileriye gitmesi için çalışıyoruz. Ortada oynanan bir oyun var ve sizlerin vermiş olduğu oylarla inşallah bu oyunları bozacağız” sözlerini kaydetti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum