Tursun,Akçadağ'da İstikrar Çağrısında Bulundu

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, temennilerinin en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin kurulması olduğunu belirterek, aksi halde istikrarın yara alabileceğini dile getirdi.

Tursun,Akçadağ'da İstikrar Çağrısında Bulundu
19 Temmuz 2015 - 00:01 - Güncelleme: 25 Temmuz 2015 - 11:41

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, temennilerinin en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin kurulması olduğunu belirterek, aksi halde istikrarın yara alabileceğini dile getirdi. 

Akçadağ ilçesinde çiftçiler ile bayramda bir araya gelen Organik Meyve Üreticileri Birliği başkanı İlhan Tursun, gündeme ilişkin de bazı değerlendirmelerde bulundu.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra ayrımcı ve kutuplaştırıcı siyaset üslubunun yerine, olgun ve yapıcı bir siyaset anlayışının hakim olmaya başladığını memnuniyetle izlediklerini belirten Tursun, “Başbakanımızın hükümeti kurma çalışmaları kapsamında muhalefet partileri ile yaptığı görüşmelerde ortaya çıkan manzara, Türkiye’nin özlediği fotoğrafı yansıtmaktadır” dedi.

Sandıktan çıkan mesajı siyasi partilerin aldığını ifade eden Tursun, koalisyon görüşmelerinden rasyonel bir hükümetin ortaya çıkmasını temenni etti. Fiziki ve siyasi olarak çok sıcak bir coğrafyanın yanı başında bulunan Türkiye’nin siyasi belirsizliğe tahammül göstermesinin asla mümkün olmayacağını dile getiren Tursun, “Türkiye ekonomisi eski kırılgan yapısından her ne kadar uzaklaşmış olsa da siyasi belirsizliğin ekonomiye ciddi olumsuz etkileri olacağı açıktır. Bu belirsizlik tarım sektörümüz başta olmak tüm sektörleri olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle, ülkemizin, siyasi, ekonomik ve dış politikadaki hızlı gelişmeler karşısında belirsizlikle karşı karşıya kalması düşünülemez bile” diye konuştu.

Artık, Türkiye’nin demokrasinin bu tür siyasi güçlükleri aşabilecek kabiliyete sahip olduğunu ifade eden birlik başkanı Tursun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz, Organik Meyve Üreticileri olarak, ülkemizin geleceği açısından başta siyasiler olmak üzere her kesimin üzerine düşen görevi yerine getirmesini talep ediyoruz. Geçmişte bu özveriden imtina eden bazı belli başlı siyasi partilerimizin artık tarihe karıştığı herkesin malumudur. Bu gerçeği anımsatırken, mevcut siyasi partilerimizin de sandıkta bu hazin tablo yüz yüze kalmasını demokrasi açısından çok büyük bir kayıp olarak değerlendiririz.

Dolayısıyla beklentimiz, siyasi iklime hakim olmaya başlayan bu olumlu atmosferin devam etmesi ve en kısa zamanda güçlü bir hükümetin ortak bir akılla kurulmasıdır. Bu vesileyle, Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini dileriz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum