İBRAHİM GÖÇMEN

İBRAHİM GÖÇMEN

[email protected]

“ Meşale “ li yürüyüş

12 Temmuz 2017 - 21:20

Ben ve benim yaşıtlarım ve bu yaşlara yakın arkadaşlar dostlar çok iyi bilirler ki özellikle bu gün yok edilmeye çalışılan milli bayramlarımız olan 19 Mayıs gençlik ve spor bayramında 23 Nisan çocuk bayramında ve en önemlisi de 29 Ekim Cumhuriyetin ilanı günlerinde akşamları meşaleli yürüyüşler yapılırdı.

Tüm ülke Türkiye’miz bu milli günlerde bu Türkiye’nin aydınlıklara barış ve özgürlüklere kavuştuğu günlerde daha çok aydınlanmaya girerdi ve o aydınlanma çerçevesinde yürürlerdi.

O günkü meşaleler sadece ve sadece yürüdüğün yolların aydınlanmasına çağdaşlaşmasına demokrasi ve insan haklarının korunmasına emeğe saygının artmasına kanla ve bedeller ödeyerek kurtarılan ve kurulan Cumhuriyetimizin korunup kollanması için yanar herkes bu sıcaklığı damarlarının en küçük hücrelerinde bile his ederlerdi aydınlık ışıklar yayılırdı.

Meşale esas itibarı ile aydınlıktır.

Meşale; yolların yollarla birlikte kafaların aydınlanması idi.

Ancak bu gün dikkatle ve özenle özellikle Malatya da bazı olayları izlediğimizde karşımıza kap karanlık duygular taşıyan adına hiç de benzemeyen bir “meşale “ cilerin yürüyüşü ile karşı karşıya olduğumuz görülüyor.

Türkiye de başta FETÖ terör örgütü ve cemaati dâhil onlarca yüzlerce bu tür cemaatler ve halen faaliyetlerini en yoğun ve açık bir şekilde yürütmekteler.

En çok cemaat mensubu AK Parti'de

Türkiye genelinde yapılan Araştırmada cemaat üyelerinin parti seçmenlerine göre dağlımı da yer aldı.

Buna göre en yüksek oranda cemaat üyeliği sıralamasında zirvede "AK Parti" ve "Diğer" partiler yer alıyor.

AK Parti %9

MHP %4,5

BDP %1,9

CHP % 1,3

Diğer %11,4

Bu oranlama zannediyorum çok uzun yıllar öncesi çünkü günümüz de bu oran ben inanıyorum ki çok daha fazla. Türkiye de faaliyet gösteren bütün dini cemaatlar tarikatlar AKP de birleşmek ve biraz daha pay kapma peşine düşmüşler

Gerçi bunlar Ülkemiz çok uzun yıllar öncesinde özellikle de 2002 AKP iktidarının başlamasıyla birlikte daha çok faaliyetler göstermeye ve örgütlenmeye başladılar.

FETÖ cemaat denilerek andıkları şimdiki terör örgütü taa 1960 yılların sonlarından itibaren devleti ele geçirmek karanlık emellerini hayata geçirmek için örgütlenmeye başlamıştı. Bu faşist ve dinci örümcek kafalı örgütün hain ve sinsi örgütlenmesi sol ve sosyal demokrat düşünen ülkenin çağdaşlaşması ve aydınlanmasından yana olanlar tarafında binlerce kez anlatılmasına rağmen dinlenilmediler. Merhum Tunceli milletvekili ölmeden kısa bir süre önce “ bir gün bu FETO örgütü sizi de sokacak ve cıyak cıyak bağıracaksınız “

"Bu Fethullah Gülen başınıza bela olacak! " "Feto ile kol kola olanlar var bu Feto başınıza bela olacak!" dediğinde AKP nin şimdiki temsilcileri ve FETO ya daha çok saldıran zatı muhteremler merhuma mecliste hakaret üzerine hakaretler yağdırdılar.

Evet, konumuz İslami dayanışmanın yarattığı ”Meşale “li yürüyüş

Malatya da öyle bir “meşale” li yürüyüş hüküm sürüyor ki Meşale olmuş bir şelale aktıkça akıyor aktığı yerleri de yakıyor.

Bakıyoruz Belediye ler de iddialara göre bütün işler imar ve ihaleler personel alımı ve hizmetler meşale kartviziti ile gerçekleşiyor.

Devlet kadroları buna vali lerde dâhil bunların önerisi ve tavsiyesi ile gerçekleşiyor. Son olarak Malatya ya gelmiş son otuz yılın en değerli valisi devleti ve ülkesini seven 15 Temmuz hainlerine yiğitçe direnen Mustafa Toprak iddia o ki bu meşale ateşine kurban edilmiş.

Bakın Türkiye de hatta dışarıda örgütlü kaç tarikat ya da cemaat var.

Fethullah Hoca out, Coşan Hoca in!

Bazen babadan oğula, bazen kardeşlere geçen postlarıyla siyaseti dizayn etmek isteyen/eden, Türkiye’nin her bölgesin ayrı ayrı isimlerle hem birbiriyle mücadele eden hem de günlük hayatı ve insan ilişkilerini etkileyen tarikat, cemaat ve cemiyetler... Sadece ülke içinde değil, ülke dışında da “vekilleri” var.

İskender paşa Cemaati (Günümüzün en gözde cemaati, yakındır Gülen'in yerini alması)

Kadiri Muhammed iye

Halveti tarikatının Şaban iye Kolu

Hizb-ut Tahrir

Galibiler

Nurcu Kırkıncı Hoca Grubu

İcmalciler

Cerrahiler

Uşşak iler

Menzilciler

Tillocular

Haz neviler

Hakikatçiler

Nakşibendî Yahyalı Cemaati

Işıkçılar

Gülen Cemaati ve Nurcular Şimdi ler de FETÖ diye adlandırılan, devletin altını üstüne getiren cemaat)

Süleymancılar (Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın MEHDİ olduğuna inanıyorlar)

Melamiler

Erenköy Cemaati

İsmail ağa Cemaati  vs Tabi bunlar belli başlı olanlar diğer küçük gurupları saysak SAY SAY BİTMİYOR!.

60 lı yıllardan bu yana örgütlenen Feto örgütlenmesine göz yumanlar ancak bu devin kucakta oturup sakal yolmasını görenler ve böyle bir kalkışma yaşayanlar halen uslanmamış ve ders almamış olacaklar ki,  

Şimdi sözde meşale ışıkları yakarak Dünyayı karartmaya çalışan dernekler dâhil diğer derneklere yukarda saydığımız tarikat ve cemaatlere halen imtiyazlı kurumlar olarak tavizler verilmekte olanaklar tanınmakta dolayısıyla oy uğruna ileriki süreçte canavar olma ihtimalleri çok yüksek olanları yaşatmaya çalışmaktalar.

Sağlık bakanlığı denilince ülkede herkesin aklına anında Menzil tarikatı gelmekte çünkü orası artık Devletin sağlık bakanlığından daha çok menzil bakanlığı gibi görülmektedir.

Aynı şekilde ülke genelinde mantar gibi Allah ile bu saf temiz halkı kandıranlar dinci ahlaksız yapılanmalar halen mantar gibi çoğalmakta ve değer görmekteler.

Benim gönlüm kalbim halen yıllar öncesi meşaleli aydınlıklara çağdaşlığa demokrasi ve adaletin sağlanması için yapılan yürüyüşlerde.

Benim gönlüm Ülkemiz Türkiye’nin Ortadoğululaşmasına Araplaşmasına razı değildir olamaz olmaz.

Benim gönlüm Ülkemiz Türkiye’miz de yaşayan halklarımız muasır medeniyetler içerisinde çağdaş laik demokratik sosyal hukuk devletinden yanadır ve bu düşüncelerin yaşaması yaşatılması için yapılan aydınlatıcı meşale yürüyüşlerinden yanadır.

Ancak bu gün ilimizde kap karanlık çağ dışı dinci yiyici gerici bir “meşale” yürüyüşü vardır. Hızla örgütlenerek büyümektedir sonucunun diğer leri gibi olmayacağının garantisi hiç yoktur.

Genel de Türkiye de yerel de Malatya da yaşayan tüm demokrasi ve cumhuriyet sevdalıları bu çirkin ve gerici yürüyüşlere geleceğimizi karartmak isteyen anlayışlara karşı ülkemizin birliği dirliği ve aydınlık geleceğe kavuşması için herkesi yoz yobaz meşale yürüyüşlerine karşı birliğe ve beraberliğe omuz omuza dayanışmaya demokratik mücadeleye davet ediyorum. Ülkemizin mutluluğu refahı ancak ve ancak barış ve özgürlüklerin hayata geçmesi demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile hayata geçmesi ile mümkündür.

Bu ülke en zor günlerde en zor zamanlarda emperyalizme ve faşizme karşı mücadele etmiş ve istiklal savaşlarını kazanarak istiklalini ilelebet koruma zaferlerini kazanmış halklar topluluğudur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum