İBRAHİM GÖÇMEN

İBRAHİM GÖÇMEN

[email protected]

MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ VERMEK… NE DEMEK!!!?

25 Ekim 2017 - 00:31

Yazacağımız bu makalede dile getirmeye çalışacağımız sorunlar ezeli ve ebedi vardı belki büyük şehir olursak bunlar çözülür daha çok hizmetler alırız diye düşünüyorduk ancak tam da bunun aksi yaşandı yaşanıyor.

Asıl olarak Büyük şehir belediyesi denildiğinde teorik olarak kulağa hoş gelen bir kentin büyümesi çağdaşlaşması ekonomik ve sosyal olduğu kadar fiziki olarak ta gelişmesi hatırlara gelir. Tam da bu nedenle büyükşehir belediyesi olmak çok önemli ancak büyükşehir belediyesini hakkı ile ve yerelde o bölgede yaşayan vatandaşların hayat yaşamını kolaylaştırmak daha da çok önemlidir.

Hiç kimse bizim büyük şehir belediyeciliğine karşı olduğumuzu da zannetmesin öylede anlamasın.

Biz Büyük şehrin layıkıyla ehliyetli ve liyakatli ellerde çağdaş bir anlayışla yönetilmesinden yanayız.

Şu veya bu şekilde değil ilime bilime dayalı halkın hayatını kolaylaştırmasının nasıl olacağı konusunda yerel yöneticilik ilmine ve bilimine sahip kadroların yönetmesi ile daha da sağlıklı ve düzgün bir belediyecilik yapıldığına inananlardanız. 

Malatya ya Büyük şehir belediyesi bu günkü özellikle Yeşilyurt ve büyükşehir belediye başkanlarına ve kadrolarına beş numara bol geldi ve içerisinde boğuldular. Malatya’da Büyükşehir olduktan sonra birbiri ardına artan problemler saymakla bitmeyecek hal aldı.

Öncelikle eğitim olarak kültürel olarak biz büyükşehir belediyeliğini hak etmemiştik. Bunu da öncelikle kabul edelim.

Malatya da trafik keşme keş alt yapılar yollar yolaklar fırş olmuş. İşsizlik almış başını gitmiş sağlık ve eğitim gericilere teslim edilmiş

Malatya suyu ile havası ile ve yeşilliği ile Türkiye’nin en sayılır kentlerinden birisiydi ancak şu gün itibarı ile 81 ilin en gerisine düşmüştür üz diye düşünüyorum

 Çünkü son zamanlarda sanal âlemde de olsa yapılan araştırmalara göre en çok kanser vakasının yaşandığı İller Arasında Malatya ilk sıralarda.

Peki neden?

Yeşillik kalmadı çünkü Sivas’ta bir ağaç katliamcısı getirdiler almış eline baltayı şuna değdi şuna değmedi diyerek şehir merkezinde ağaç bırakmadı

Tertemiz olan havası Beydağlarına Dikilen olur olmaz TOKİ evleri hava silkilasyonunu kesti attı yaprak kımıldamıyor

Suya gelince; Malatya’nın o güzelim berrak tertemiz ve sadece cazibe ile 8 – 9 katlara çıkan Gündüzbey suyumuz Malatya ya gelip ASPES borulara dağıldıktan sonra bu boruların üretmiş olduğu kanserojen maddeler halkımızı özellikle son zamanlarda son aylarda günlerde hastaneleri bu nedenle dolduran çocuklarımızı hasta ediyor yataklara hastanelere düşürüyor.

Hastanelerin acil servisleri artık yetişemiyor çocuklarını götüren ana babalar şayet elde edebilirlerse yakaladıkları serumu acil servisin en yakın yerinde bir gölgede kendisi çocuğuna takıyor ya da birilerine bir bilene yalvararak taktırıyor.

Beyler Malatya’nın suyu dünyaca ünlü idi cazibe ile şehri besliyor doyuruyordu. O nedenle son beş on yıl evveline kadar hazır su satan bayiler Malatya ya çok az uğruyorlardı peki son beş on yılda ne oldu ki son yıllarda Malatya’da hazır su satışlarında patlama oldu?

Nereden biliyorum? Benim büromun üstü kahvehane, ara sıra çıktığımda bakıyorum insanlar bir çay içiyorsa yanında mutlaka havalarında çok sıcak olması nedeni ile normal musluk suyu değil şişe pet su istiyor ve içiyorlar.

Son günlerde aylarda dikkatle izlenir ve bakılırsa Malatya’da her evde yaşayan sudan kaynaklı birileri

Hastanelik olmuş hastaneye gitmiş şanslı ise yatacak yer bulmuş şanssız ise de kenarda köşede kendi imkânları ile tedavisini olmaya çalışmışlardır

Beyler yeni yapılan Malatya Devlet Hastanesi Yeni ismi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Günde 15 bin hastaya bakılıyor bunun büyük çoğunluğu acil serviste ve çoluk çocuk

Hastanenin acil servisi Gelen hastalarla tıka basa doluyor… Bazen kocaman acil yetersiz kalıyor...

Günlerdir Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisinde iğne atılsa yere düşmüyordu… Her yaşta hasta… Yer yoktu koltuk bulup oturan ise şanslı idi…

Çocuğunu hastaneye götüren analar babalar bakın ne diyor

”10 aylık çocuğumuzu ishal kusma şikâyetiyle devlet hastanesi çocuk acile götürdüm. Gördüğüm manzara içler acısı yüzlerce çocuk henüz 1 yaşıma girmemiş. Hepsi aynı şikâyet hastanede yer yok herkes sandalyelerde tedavi görüyor. Hepsine de Sudan kaynaklı bir salgından rahatsızlıkların kaynaklandığı söyleniyor."

Hastaneye gelen bu yoğunluktaki hastaların bütün hepsinin hemen hemen Şikâyetleri aynı…

Kusma-İshal...

Hasta ve hasta yakınlarına "Neyiniz var?"...”Neden acile geldiniz?” diye sorulduğun da alınan cevap hep aynı oluyor...”SU, SU, SU “

Malatya da ne zaman ki taa 1980 yılların sonlarına doğru ASPES Borular döşendi Malatya’nın içme suyu ile ilgili dertler şikâyetler artmaya başladı. Bu ASPES Borular da şu an dönme dolap gibi dönen renkten renge girerek siyasete göre renk değiştiren şu an iktidar yalakalığı ve sahte teorisyenliği yapan eski sol kırma bir varlığın nezaret ettiği bir dönemde Malatya ya zehir saçacak düzenlemeler ASPES boru düzmeler başladı. ve devam ediyor belki bir kısmı temizlendi ancak daha net olarak temizlenmedi ve ölüm kanserojen saçmaya devam ediyor o borular.

Nerede benim Büyük şehir belediyemin kadroları? Nerede MASKİ?

Kardeşim Devletin asli görevi nedir halkının sağlığı eğitimi ve güvenliğini korumak kollamaktır

O zaman bu devlet ve belediye Sudan mı kaynaklı, sıcaklardan mı kaynaklı veya başka bir virüsten mi kaynaklı bu rahatsızlıklar bir an önce tespit edilip halka kamuoyuna açıklama yapmalıdır...

Açıklama ile birlikte de soruna çözüm bularak kesin teşhis konulmalı ve tedavisi de aynı tezlik le çabuklukla yapılmalı halkımızı mağdur etmemelidir

Bunun hesabını verecek birisi yoksa bu kent sahipsiz demektir…

Arkadaşlar sayın yetkililer bu vakaların sorumluluğu ve çözümü önce büyük şehir belediyesinin sonra da sağlık müdürlüğünün uhdesindedir.

Büyük şehir belediyesi en kısa zaman da Malatya su şebekesinde ne kadar ASPES boru var ise hemen çıkararak taaa şehir de dışarılarda yakmalı yok etmelidir. İkinci olarak ta su şebekesine bir şekilde karışan ya da karışma ihtimali olan bölgeler aranmalı taranmalı ve bulunarak derhal tamir edilmeli bunlar en kısa zaman da mutlaka hayata geçmeli ki bu ishal ve kusma vakaları özellikle çocuklarımızı bir daha rahatsız etmeye acil servis kapılarında perme perişan durumlara düşürmeye.

Sağlık müdürlüğü de acil servis birim ve çalışanlarını biraz daha fazlalaştırarak onlara yeni mekânlar açarak hasta olan vatandaşlarımızın çocuklarımızın mağduriyetini en hızlı bir şekilde gidermeli gideremese bile azaltmalı.

Bu durumlar sadece Malatya merkez Yeşilyurt Battalgazi belediyelerinin sorunu değil. Malatya büyük şehir belediyesine bağlı MASKİ nin uhtesinde ki diğer ilçelerde de su ve kanalizasyon gibi aynı sorunları daha fazlasıyla yaşıyor yaşamaktadır.

Örneğin Darende ilçemiz büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Çakırında ilçesi orada da bol su olmasına rağmen su sorunu yaşanmakta orada da çağa çoluk çocuk hastanelerde.

Peki bu kadar suyun bol olduğu hatta beklide cazibe ile şehre su vermek mümkünken büyük şehir merkezde bulunan bir otelin önüne neden kuyu vurdurur çok merak ediyorum. Gayri ihtiyari düşünüyorum acaba kuyucularla bir ortaklık mı söz konusu yoksa kolay olanı değil zor olan neden seçilsin ki?

MASKİ Cuma günü bilmem kaç tane bilmem kaç lira harcayarak yaptığı işleri hizmete bakan beyle birlikte açtı açtırdı. Açılışa tüm Malatya AKP üst düzey takımı sıralandılar ve oturdular açılış yaptılar.

Ne hizmeti isi gerçekten merak ediyorum.

Malatya halkı kirli olduğu iddia edilen sudan içerek hastaneleri dolduruyor İSHAL VE İSTİFAR dan geçilmiyor beyler MASKİ Hizmetleri diye açılış yapıyor.

Neyin hizmeti nerede hizmet kime nasıl hizmet?

Sizi kandırıyorlar bizi kandırmayın AYIPTIR YAZIKTIR GÜNAHTIR

YORUMLAR

  • 0 Yorum