HASAN ERYILMAZ

HASAN ERYILMAZ

[email protected]

Hayaldi gerçek oldu!

12 Haziran 2017 - 20:29

Bülent Tüfenkci'nin Bakan olmasıyla birlikte Malatya'da neler değişti?

Malatya'nın 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’ye kesintisiz en büyük desteği veren illerin başında yer alması nasıl su götürmez bir gerçek ise bu desteğe paralel bir hizmetin alamadığı da o kadar gerçekti.Taki, Bülent Tüfenkci, Bakan olana kadar.

Onkoloji Hastanesi’nin Temeli Temmuz Ayında Atılıyor

Geçtiğimiz günlerde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftarda programına katıldık.Bir basın toplantısı havasında gerçekleşen iftar programında konuşan rektör Kızılay, Kanser Onkoloji Hastanesi'nin ihalesinin yapıldığını belirterek,Temmuz ayında Bakan Tüfenkci'nin katılımları ile Onkoloji Hastanesi'nin temelinin atılacağını söyledi.Bunun yanı sıra Bakan Tüfenkci'nin desteği ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne 10 milyon TL değerinde Linac Cihazı (Radyo Terapi Cihazı) alındığını ve hasta alınmaya başlandığını ifade etti.Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Malatya'nın dünyaya açılan yüzü olduğu gerçeği ile bu projelere bakacak olursak, Onkoloji Hastanesi'nin ile Linac Cihazı (Radyo Terapi Cihazı) Malatya'ya kazandırılmasının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış oluruz.Bakan Tüfenkci'nin İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne katkılarının sadece bunlardan ibaret olmadığını belirtmek isterim.

Kuzey Çevreyolunun Temeli Atıldı

Muhalefetle birlikte Malatya halkının büyük bir bölümünün kentin en büyük sorunu olarak değerlendirdiği geçtiğimiz günlerde Bakanlar Ahmet Arslan ve Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla temeli atılan 53,6 kilometrelik Kuzey Çevreyolu, Malatya için bir hayaldi.Yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen bir çok vatandaşın 'Elazığ bile çevre yolunu tamamladı ama Malatya hala bir çevre yolunu yapamadı' şeklinde çoğu zaman serzenişte bulunduğu artık Malatyalıların ümidini kestiği çevre yolu Bülent Tüfenkci'nin Bakan olmasıyla birlikte hayata geçiyor.

Vagon Onarım Fabrikası (VOF) için 3 tane proje

Malatya'nın bir diğer kanayan yarası durumunda olan Malatya Vagon Fabrikası ile ilgili somut adımlar,Tüfenkci'nin Bakan olmasıyla birlikte gündeme taşındı.Malatya Vagon Onarım Fabrikası için 3 alternatif Proje var olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,Vagon Onarım Fabrikası'nı lojistik merkez yapmak istiyorduk. Bununla ilgili biz çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan fabrikaya ilişkin yeni yeni talepler ortaya çıktı. Kızılay Genel Başkanı Malatyalı bir hemşerimiz. 15-20 gün önce ekibiyle Malatya’ya geldi ve Vagon Onarım Fabrikası’nı gezdi. Malatya’da bir prefabrik fabrikası kuracak, çadır. Birde Kızılay Lojistik Merkezi haline getirecek  Ortadoğu ile ilgili bir projeleri var. Onlar, ‘Burası bizim işimize yarar’ diye talepte bulundular. Yine Sakarya’da vagon üreten firmada Malatya’da üretim yapmak için Cazibe Merkezleri programı kapsamında başvurdu.  Tabi biz biraz daha nazlı davranıyoruz, orayı bir lojistik merkez haline getirmek istiyoruz.  Vagon Onarım Fabrikası’nda bu dönem içerisinde belli bir istikameti vermiş olacağız.” şeklinde bilgide verdi.

Malatya Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu

Malatya Devlet Hastanesi 6 Ocak 2017 itibariyle ve Sağlık Bakanlığı onayıyla 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi' statüsüne kavuşması yine Bakan Tüfenkci'nin girişimleri sayesinde olmuştur.

Yeni Malatyaspor'a Süper Lig Yolunda Destek

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Evkur Yeni Malatyaspor'u sezon başından itibaren yalnız bırakmayan,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Bakanlık olarak TFF 1. Lig’de sezonu ikinci sırada tamamlayarak Spor Toto Süper Lig’e yükselen Evkur Yeni Malatyaspor'a bir otobüs hediye ettiğini unutmayalım.

Akçadağ Mermer İhtisas organize Sanayi  (OSB)

Akçadağ ilçesinde, 2007 kurulması planlanan Mermer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) her yeni dönemde siyasilerin gündeminde olan bir proje olmasıyla birlikte proje ile ilintili bugüne kadar hiç bir ilerlememe kaydedilemedi. Akçadağ İlçesindeki Mermer Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ilk somut adım yine Tüfenkci'nin Bakan olmasıyla birlikte  hayata geçiril oldu.

Malatyalı, bir bakanının olmasıyla birlikte kentin kronikleşmiş bir çok sorunun çözülür olduğunu gördü.İnşallah önümüzdeki günlerde beklenen kabine değişikliğinde Tüfenkci kabinedeki yerine koruyarak Malatya'ya daha büyük hizmetler verecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum