HASAN ERYILMAZ

HASAN ERYILMAZ

[email protected]

Malatya için büyük kayıp

22 Haziran 2017 - 04:12

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle, 41 ilin valisi değişti, aralarında Malatya Valisi Mustafa Toprak'ında bulunduğu 19 ilin valisi merkeze çekildi.

Malatya'da birinci görev yılını henüz doldurmuşken,Vali Toprak'ın merkeze çekilmesine gün içerisinde anlam yüklemeye çalışan Malatyalılar şaşkın ve kafaları karışık.

Malatya halkı neden şakın ve kafası karışık, hemen belirteyim: Tabir-i caizse yerinde duramayan bu anlamda sürekli bir koşturmaca içerisinde olan bir vali tasavvur edin..

Malatya'da bugüne kadar hiç bir siyasetçinin halka dokunamadığı kadar.. Bürokrasi ile kol kola,esnaf ile iç içe bir vali..

Kayısının Malatya ekonomisinin lokomotifi ve sahipsiz olduğunu gören,bu noktada kayısı da bir devlet politikasının oluşturulması için siyasilerden çok gayret sarf eden bir vali..

Öyle bir vali ki; Malatya’ya atanan ve henüz bir ayını bile doldurmamışken kucağında 15 Temmuz darbesini bulan,darbe girişinin en kritik illerinden biri olan Malatya’da kontrolü kaybetmeyerek,tam bir devlet adamı ve sorumluğu ile darbe girişiminin geri püskürtülmesi sürecinde çok önemli rol oynayan bir vali..

Malatya'nın 7’den 77’ye sevip saygı duyduğu bazı vatandaşların çalışma performansı ile 2003'te Eskişehir-Ankara yolunda geçirdiği trafik kazasından 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde yaşamını yitiren 'Süper Vali' olarak tanınan Vali Recep Yazıcıoğlu'na benzettiği bir vali..

İşte bu nedenlerden ötürü Malatya halkı şaşkın ve kafası karışık ... 

Vali Toprak'ın merkeze çekilmiş olması neresinden bakılırsa bakılsın Malatya için büyük bir kayıptır..

YORUMLAR

  • 0 Yorum