VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Malatya bu futbolcuları unutmayacak…

13 Mayıs 2017 - 20:08

Pazar günü Boluspor maçı var…

Yeni Malatyaspor kazanırsa Süper lige merhaba diyen ilk takım olacak.

33. Hafta maç sonuçları TFF 1. Ligde şampiyonu da belirleyecek. Bu nedenle Sivaspor maçında alınacak bir puan Yeni Malatyaspor'u şampiyon yapmaya yetiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Şampiyon olacak takıma en üst limitten, ikinci olan takıma biraz altında Süper Lige ayak basma parası ödeyecek.

İşte bu nedenledir ki, Yeni Malatyaspor şampiyon olmalıdır… Önce Boluspor'u yenip Süper Lige selam durup, bir hafta sonra da Sivasspor'dan puan alarak TFF 1. Ligin şampiyonu olmalıdır.

Sezon başında Yeni Malatyaspor'dan kimse bu başarıyı beklemiyordu… Şampiyonluk lafı edilmiyordu, edenlere de hayal görüyorsun deniliyordu.

Başkan Adil Gevrek ve Teknik direktör İrfan Buz “Play Off tamam da, şampiyonluk için erken” diyerek son derece temkinliydiler. Futbolcular da öyle. Taraftarlar dahi inanmıyordu… Spor çevreleri Şampiyon olacak takımlar arasında Yeni Malatyaspor en az 4 takımdan sonra gösteriyordu. Bizlerde şampiyonluğa inanmamış, sadece gülümsemekle yetinmiştik. Şampiyonluk bizim içinde bir hayalden öte bir şey değildi.

Ancak zor olanı başardılar… Hayali gerçek yaptılar… Konuşmadılar ama şampiyonluk yolunda kararlı adımlarla ilerlediler. Bandırma'dan iki darbe yediler, yılmadılar. Haksız hakaretlere bile uğradılar. Tam iş bitmiş derken Denizlispor'un Eskişehir'i mağlup etmesiyle yeniden hedefe yöneldiler. Adana Demirspor deplasmanın da futbol resitali vererek, mağlubiyeti galibiyete çevirdiler…

30…40… Hatta 50 milyon harcayan Eskişehirspor'u, Göztepe'yi, Adana Demirspor'u, Sivasspor'u son derece mütevazi bir bütçeyle geride bıraktılar. Az parayla çok büyük işler yaptılar. Sessiz kaldılar ama eğilmediler, bükülmediler hedefe adım adım yaklaştılar. Bizler bile onlara hak ettikleri ilgiyi gösteremedik,ancak onlar bizi mahçup ettiler…

TFF 1. Lig takımları Mustafa Denizli, Alpay Özalan, Mesut Bakkal, Yılmaz Vural, Samet Ayababa, Metin Diyadin gibi Teknik direktörlerle işe başladılar, bizim takım İrfan Buz ile onlara kafa tutulacağını gösterdi.

Futbol lobilerinin toplantılarını, hakem ayarlamaları gibi ayak oyunlarını da boşa çıkardılar. Başkan Adil Gevrek, bu futbol simsarlarının karşısında tecrübesizdi ama kararlıydı, emindi, bunalımları kısa sürede çözecek kadar da başarılıydı.

Ya futbolcularımız…

Onları yürekten kutluyoruz… Malatya'ya üçüncü kez şampiyonluğun eşiğine getirdiler. Onları zaman zaman kırdık, eleştirdik, yuhaladık, tepki gösterdik. Onlar sadece sustular, saha da konuşmayı tercih

ettiler. Sonunda da zoru başardılar, şampiyonluk hayalini gerçeğe dönüştürdüler. Az ve öz bütçeyle Malatya'yı şampiyonluk havasına soktular… Şampiyonluğa inanmayanların kafalarını da önlerine eğdirdiler.

Sadece iki maç kaldı…

Önce Boluspor galibiyeti, ardından Sivasspor'dan alınacak bir puan Yeni Malatyaspor'u TFF 1. Lig şampiyonu yapacak. Bu nedenle de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve Kulüp Başkanımız Adil Gevrek, Malatya'yı şampiyonluğa taşıyan bu futbolcuları asla unutmamalıdır.

Galibiyet primi ise galibiyet primi…

Şampiyonluk primi ise Şampiyonluk primi…

Futbolcularında gönlü alınarak en üst şekilde belirlenmelidir.

Çünkü bu futbolcular bunu fazlasıyla hak ettiler.

Bazı yönetici ve futbolcularla bu konuda konuştum “bu konuda gerekli teminatlar verildi” dediler…

Malatya ve Yeni Malatyaspor Yönetimi futbolcuların hakkını en iyi şekilde vermelidir. Onları memnun etmelidir.

Bakın bu takım şampiyon olup Süper lige çıkınca Malatya'ya ne katkısı olacak diye düşünüp kafa yordunuz mu?

Malatya her yıl 100 milyon lira kazanacak.

Esnaf kazanacak, Oteller dolacak, kayısılar koli koli gidecek. Malatya tanıtılacak…

Malatya'ya yıllık 100 milyon kazandıran bu futbolcuları, efsane başkan rahmetli Nurettin Soykan'ın deyimiyle “Bu çocukları razı edin” gerisine karışmayın.

Helal olsun size çocuklar… Zoru başardınız…

Teşekkürler Başkan Adil Gevrek, Malatya'yı şampiyonluk havasına soktunuz…

Size de teşekkür ediyoruz Sayın Ahmet Çakır… Yeni Malatyaspor'u hep sahiplendiniz ve bu günlere getirdiniz.

Şimdi şampiyon olarak Süper lige çıkmak için gün sayıyoruz…

Sevincimiz sonsuz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum