VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Malatya'da siyaset hep zor olmuştur…

30 Mayıs 2017 - 18:11

CHP, DP, AP,MSP,MHP,DSP, ANAP,RP,SP ve AK Partide siyasi mücadeleler, siyasi çekişmeler, ayak oyunları, karalamalar, iftira atmalar hep yaşanmıştır.  

Birinde siyasi gelecek, birikim, çevre ve güç varsa o partilerde potansiyel tehlike görülür. O kişi bulunduğu partiden uzaklaşana kadar olmadık entrikalar üretilir, sonunda bırakır gider. 

Hele bir kadın siyasetçiyseniz işiniz daha zordur. 

Hele bir de listede olma ihtimaliniz varsa, önce kadın siyasetçilerin, sonra erkek siyasetçilerin en büyük hedefi olursunuz.  

O nedenle kadın siyasetçi Malatya tarihinde yok gibidir.  

Malatya'dan ilk Milletvekili seçilen 1895 Bursa doğum tarihli olan Mihri Pektaş, 8 Şubat 1935 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve 785 oy alıp V. dönem Malatya milletvekili olarak meclise girmiştir.  

Malatya'ya geldiği dahi pek söylenmeyen Pektaş Malatya'nın ilk kadın milletvekilidir.  

O nedenle Malatya'nın ikinci kadın Milletvekili ise Öznur Çalık'tır.  

Doğru Yol Partisi Kadın Kollarında siyasete adım atmıştır. AK Parti kurulunca da kurucular arasında yer almıştır.  

Çalık, 2003 yılında partisinin ilk Olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yaptı. Bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014 tarihinde ise AK Parti Halkla İlişkiler'den sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yaptı. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYK'sında Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirildi. Evli ve iki çocuk annesi olan Çalık, İngilizce bilmektedir. 

Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım AK Parti MYK'sını açıkladı. Öznur Çalık Merkezi Yönetim Kurulu'nda (MYK) Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirildi.  

Malatya da bir kadın siyasetçinin başarısıdır bu.  

Şimdiye kadar hiçbir kadın bu kadar önemli görevlere seçilmemiş. 

Şimdiye kadar hiçbir parti de bir kadına görevde vermemiş. 

Öznur Çalık dişiyle, tırnağıyla, bir kadın olarak siyasi mücadele vererek AK Partide en üst görevlere de seçilmeyi başarmış, önemli bir kadın siyasetçidir.  

Her ne kadar hala bu başarıyı kabullenemeyenler olsa da Öznur Hanım, siyasette kadının varlığını AK parti gibi muhafazakâr bir partide en üst seviyede göstermiştir.  

AK Parti politikalarına, özellikle de sosyal politikalarına yön verecek önemli bir siyasetçi olmuştur.  

AK Parti de Öznur Çalık'tan vazgeçilemeyeceğini son görevlendirmeyle göstermiştir.   

Malatya'da bir kadın siyasetçinin başarısıdır…  

Öncelikle tebrik ediyoruz… 

Başarılar diliyoruz. 

Kutluyoruz… 

YORUMLAR

  • 0 Yorum