VAHAP GÜNER

VAHAP GÜNER

[email protected]

Malatya’yı Hava limansız koyanlar utansın…

28 Temmuz 2016 - 00:50

40 Yıldır yazıyoruz…

Televizyonlar da anlatıyoruz..

Haberlere konu oluyor…

Malatya’ya Hava Limanı yapılmalıdır…

Erhaç Havalanı Askeri alandır… Hava Limanı değildir.

Diye aradaki farkı izah ediyoruz.

Savaş anında buraya yolcu uçakları inmez… Geçici bir çözümdür. Malatya’nın ihtiyacı olan Hava Limanı bir an önce yapılmalıdır diye yaza yaza usandık. Televizyonlarda anlata anlata kimseye dinletemedik.

Siyasetçiler es geçti… Partiler ileriyi göremedi. Malatya’yı yönetenler bu sorunu bir türlü anlamadılar. Valiler düşünmedi… Milletvekilleri umursamadı… Belediye Başkanları planlayamadı…

40 Yıl hızla gelip geçti.

15 Temmuz günü FETÖ destekli askerler Türkiye’de darbeye kalkışınca, Malatya Erhaç Havaalanı tüm uçuşlara kapatıldı. Pistin her iki yanına iş makinası ve bazı araçlar konuldu. Erhaç’ta uçuş yasak.. Yolcu uçakları da inemiyor.  Bu durum ne zamana kadar sürer o da belli değil.

Malatya’ya gelenler ve gidenler çoğunlukla Elazığ Hava Limanını kullanıyor. Yer bulamayanlar Adıyaman, Kahramanmaraş hatta Gaziantep Hava Limanlarını kullanıyor.

Hava trafiği bir hayli yoğun… Vatandaş anlamış değil.  Dert yanıyor:

“İstanbul’dan ve diğer yerlerden kalkan uçaklar neden Malatya’ya değil de Elazığ’a, Adıyaman, Kahramanmaraş’a ve Gaziantep’e iniyor da Malatya’ya inmiyor?”

Çünkü Malatya’nın Havaalanı yok…

Erhaç Havaalanını yıllardır Hava Limanı sanan yöneticilerimiz, Hava alanı ile Hava Limanı arasındaki farkı göremediklerinden dolayı Malatya bugün uçakların kalkamadığı bir il haline geldi.

Önceki gün Ankara’dan hasta getiren bir vatandaş anlattı:

“Ankara’dan havalandık, Elazığ’a indik. Oradan Malatya’ya gelmek için önce minibüse, sonra da taksiyle eve güç bela gittik. Malatya’nın Hava limanı olmadığını bu günlerde gördük. Elazığ bile Hava Limanına kavuşmuş, Malatya ise Askeri Hava alanıyla sadece idare etmiş. Bizde uyumuşuz…”

Erhaç Hava alanı darbe teşebbüsü nedeniyle kapalı olduğundan alana hiçbir uçak inmiyor. Uçak kalkışına da izin verilmiyor.

40 Yıldır uyutulan Malatya’da bu darbe teşebbüsü Malatya’nın en önemli ihtiyacı olan Hava Limanı sorununu da ortaya çıkarmıştır.

Daha düne kadar Malatya Havaalanını kullanan Elazığ ve Kahramanmaraş kendi Hava Limanlarını yaparak geleceğe en güzel yatırımı yapan illerimiz oldular. Bu illerimizin yöneticilerini canı gönülden tebrik ediyoruz. Malatya ise günü birlik söylemlerle Hava Limanı ihtiyacını, nasıl olsa Erhaç Hava alanı var düşüncesiyle bu güne kadar ortaya koyup yüksek sesle dile dahi getirmemiş ve sürekli olarak ileriye ertelemiştir.  

Bu gün Malatya’nın en önemli sorunlarından birinin Hava Limanı olduğu ortaya çıkmıştır.

Malatyalılar 110 ve 170 kilometre yol kat ederek Elazığ ve Kahramanmaraş Hava Limanlarını kullanmak zorunda kalmaktadır.

Ne zaman Hava Limanına ihtiyaç var diye yazsak, hemen siyasetçiler bir marifetmiş gibi mevcut alana ek bina yaparak bunu da büyük törenlerle açarak asıl sorunu örtbas ettiler, sorunu geçiştirdiler.

Ama şimdi şapka düşmüş kel görünmüştür.

Malatya Hava Limanı olmayan zavallı bir kent durumuna düşürülmüştür.

Savaş dahi çıkmadı… Bir darbe teşebbüsü ile Malatya hava alanı olmayan bir kent durumuna geldi. Hava limanı olan illerde hava trafiği aksamadan devam ediyor.

Malatyalılar tam gaz komşu illere koşturuyor.

Yazık… Hem de çok yazık…

Malatya’yı bu günlere getirenler utansın…

Malatya’ya Hava Limanı yapılması için tüm Malatyalılar artık ayağa kalkmalıdır. Uyuyan seçilmiş ve atanmış yöneticilerini zorlayarak yüksek sesle Hava limanı talebini istemelidir.

Malatya hakkı olan Hava Limanına kavuşmalıdır…

Biz yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz.

Ta ki kazma vuruluna kadar….

YORUMLAR

  • 0 Yorum